Ράσελ: «Έχουμε στρατηγικό πλεονέκτημα, θα προσπαθήσουμε να ωθήσουμε τη Ferrari στο λάθος»

Τζορτζ Ράσελ

i

©Mercedes

Ράσελ: «Έχουμε στρατηγικό πλεονέκτημα, θα προσπαθήσουμε να ωθήσουμε τη Ferrari στο λάθος»

Άγγελος Φραγκισκάτος 22:00 - 16.09.2023 / Ανανεώθηκε: 02:25 - 17.09.2023

Ο Τζορτζ Ράσελ αναμένεται να είναι επιθετικός στον αυριανό αγώνα (17/9, 15:00) της Σιγκαπούρης, ενώ τόνισε πως η Mercedes έχει ένα στρατηγικό πλεονέκτημα.

Ο Τζορτζ Ράσελ ελπίζει να αξιοποιήσει το στρατηγικό πλεονέκτημα της Mercedes στη Σιγκαπούρη για να κερδίσει τη Ferrari. Ο Βρετανός θα εκκινήσει τον αγώνα από την 2η θέση του grid, πίσω μόνο από τον Κάρλος Σάινθ που πήρε την πολ ποζίσιον για τη Ferrari με μόλις 0,072 δευτερόλεπτα. 

Ωστόσο, η Mercedes θα έχει ένα πλεονέκτημα σε σύγκριση με τους αντιπάλους της καθώς κατάφερε να σώσει ένα επιπλέον σετ ελαστικών. Η προοπτική της νίκης ενισχύθηκε από την κατάρρευση της Red Bull στις κατατακτήριες δοκιμές της Σιγκαπούρης, με τους Μαξ Φερστάπεν και Σέρχιο Πέρες να αποκλείονται από το στο Q2.

«Ήταν πολύ απαιτητικές κατατακτήριες δοκιμές. Στη Σιγκαπούρη, όταν κάθεσαι στο μονοθέσιο είναι λες και βρίσκεσαι μέσα σε σάουνα. Πρέπει να παραμένεις συγκεντρωμένος. Όλο το τριήμερο έχω μεγάλη αυτοπεποίθηση με το μονοθέσιο. Είχαμε σωστή στρατηγική και για αύριο έχουμε ένα επιπλέον σετ μεσαίας γόμας ελαστικών που δεν έχουν οι αντίπαλοί μας. Το να είμαστε στην πρώτη σειρά και με ένα επιπλέον σετ ελαστικών, μας δίνει στρατηγικό πλεονέκτημα για τον αγώνα», ανέφερε ο οδηγός της Mercedes.

Για την προσέγγιση της Mercedes και του ίδιου στον αυριανό αγώνα (17/9), ο Βρετανός είπε: «Η πίστα φέτος είναι αρκετά διαφορετική. Η φθορά των ελαστικών την Παρασκευή ήταν πολύ κακή οπότε μπορεί να έχουμε ένα ή δύο pit-stops. Θα προσπαθήσουμε να πιέσουμε τη Ferrari με τη στρατηγική μας και να την ωθήσουμε στο λάθος».