Ο Σάινθ πήρε την πολ ποζίσιον στη Σιγκαπούρη, εκτός δεκάδας ο Φερστάπεν

Κάρλος Σάινθ

i

©Scuderia Ferrari

Ο Σάινθ πήρε την πολ ποζίσιον στη Σιγκαπούρη, εκτός δεκάδας ο Φερστάπεν

Άγγελος Φραγκισκάτος 17:40 - 16.09.2023 / Ανανεώθηκε: 23:30 - 16.09.2023

Ο Κάρλος Σάινθ πανηγύρισε τη δεύτερη διαδοχική του πολ ποζίσιον στις κατατακτήριες δοκιμές της Σιγκαπούρης, την ώρα που ο Μαξ Φερστάπεν έμεινε εκτός της τελικής δεκάδας.

Οι κατακτήτριες δοκιμές της Σιγκαπούρης ήταν επεισοδιακές και είχαν και μία μεγάλη έκπληξη. 

Ο Κάρλος Σάινθ της Ferrari πήρε τη δεύτερη διαδοχική του πολ ποζίσιον και τη 5η στη καριέρα του στο σπορ, αφήνοντας στα 72 χιλιοστά πίσω του τον εξίσου αποδοτικό Τζορτζ Ράσελ της Mercedes. Τρίτη τερμάτισε η έτερη Ferrari του Σαρλ Λεκλέρ, έχοντας 79 χιλιοστά από τον Ισπανό. 

Η πρώτη περίοδος των κατατακτηρίων δοκιμών σημαδεύτηκε από το τρομακτικό ατύχημα του οδηγού της Aston Martin, Λανς Στρολ. Ο Καναδός προσπαθούσε να σημειώσει χρόνο που θα του επέτρεπε να περάσει στο Q2 όταν έχασε τον έλεγχο του μονοθεσιου του. Ευτυχώς ο Στρολ δεν τραυματίστηκε σοβαρά, όμως μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο ιατρείο της πίστας.

Αυτό εμπόδισε επίσης άλλους οδηγούς όπως ο Όσκαρ Πιάστρι της McLaren που αναγκάστηκε να σταματήσει τον γρήγορο γύρο του, αφήνοντάς τον εκτός από το Q1. Μαζί με τον Αυστραλό και τον Καναδό αποκλείστηκαν οι δύο οδηγοί της Alfa Romeo, Βάλτερι Μπότας και Γκουάνγιου Ζου, καθώς και ο Λόγκαν Σάρτζεντ της Williams

Το δεύτερο σκέλος ξεκίνησε με καθυστέρηση μισής ώρας, καθώς έπρεπε να επισκευαστούν οι μπαριέρες στο σημείο που είχε την έξοδο ο Στρολ. Μάλιστα στο Q2 έγινε η έκπληξη της χρονιάς. Ο λόγος για τους δύο οδηγούς της Red Bull, οι οποίοι αμφότεροι έμειναν εκτός της τελικής δεκάδας. 

Ο Μαξ Φερστάπεν βρέθηκε στη 11η θέση, ενώ ο Σέρχιο Πέρες στην 13η. Μαζί τους εκτός συνέχειας έμειναν οι Πιέρ Γκασλί (Alpine), Άλεξ Άλμπον (Williams) και Γιούκι Τσουνόντα (AlphaTauri), ο οποίος δεν έγραψε καν χρονοετρημένο γύρο.  

Το τρίτο σκέλος των κατατακτήριων δοκιμών ήταν σίγουρα ασυνήθιστο, καθώς δεν συμμετείχαν σε αυτό μονοθέσια της πρωτοπόρου της βαθμολογίας των κατασκευαστών, Red Bull.

Οι Ferrari έδειξαν για ακόμη μία φορά ότι έχουν πολύ καλό ρυθμό, με αποτέλεσμα να πάρουν τις δύο πρώτες θέσεις της κατάταξης, με τον Κάρλος Σάινθ να είναι 2,5 δέκατα ταχύτερος από τον Σαρλ Λεκλέρ. Όλοι οι οδηγοί στη συνέχεια μπήκαν στα γκαράζ τους, προκειμένου να βάλουν φρέσκα ελαστικά. 

Ο Σάινθ απέδειξε σε πόσο καλή κατάσταση βρίσκεται και με το χρόνο που έκανε πήρε την πολ ποζίσιον. Ωστόσο η Ferrari δεν μπόρεσε στο τέλος να πανηγυρίσει το 1-2, καθώς ο Τζορτζ Ράσελ της Mercedes πήρε τη 2η θέση για μόλις 7 χιλιοστά από τον Σαρλ Λεκλέρ.  

Τέταρτος ήταν ο Λάντο Νόρις της McLaren, ενώ στη 5η θέση κατετάγη ο Λιούις Χάμιλτον της Mercedes. Την τελική δεκάδα συμπλήρωσαν οι Κέβιν Μάγκνουσεν (Haas), Φερνάντο Αλόνσο (Aston Martin), Εστεμπάν Οκόν (Alpine), Νίκο Χούλκενμπεργκ (Haas) και Λίαμ Λόσον (AlphaTauri).

Ο αγώνας της Κυριακής (17/9) είναι προγραμματισμένος να ξεκινήσει στις 15:00 ώρα Ελλάδας.

Tags: