Πώς η Red Bull μπορεί να κερδίσει το πρωτάθλημα κατασκευαστών στη Σιγκαπούρη

Οι πανηγυρισμοί της κατάκτησης του πρωταθλήματος κατασκευαστών

i

©Photo by Clive Rose/Getty Images

Πώς η Red Bull μπορεί να κερδίσει το πρωτάθλημα κατασκευαστών στη Σιγκαπούρη

Άγγελος Φραγκισκάτος 20:01 - 14.09.2023 / Ανανεώθηκε: 20:01 - 14.09.2023

Η κυρίαρχη σεζόν της Red Bull θα μπορούσε να την δει να κατακτά τον πρώτο τίτλο της χρονιάς στη Σιγκαπούρη αυτό το Σαββατοκύριακο (15/17-9).

Για πρώτη φορά αυτή τη σεζόν, η Red Bull μπορεί να φύγει από ένα αγωνιστικό τριήμερο με το πρωτάθλημα των κατασκευαστών. Το γκραν πρι της Σιγκαπούρης φιλοξενεί τον 15ο γύρο της φετινής σεζόν της Formula 1 με τη «μαγευτική» πίστα της Μαρίνα Μπέι να προσφέρει μια μοναδική πρόκληση στους οδηγούς. 

Η αυστριακή ομάδα έχει κυριαρχήσει σε όλα τα γκραν πρι, κερδίζοντας και τους 14 αγώνες που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής. Οι 12 από αυτές τις νίκες έχει σημειώσει ο Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος είναι πολύ κοντά στην κατάκτηση του τρίτου πρωταθλήματος του στη Formula 1. Από την πλευρά ο Σέρχιο Πέρες έχει πανηγυρίσει τις υπόλοιπες 2.  

Η άκρως εντυπωσιακή χρονιά του Φερστάπεν είδε τον Ολλανδό να κατακτά τις τελευταίες 10 νίκες, θέτοντας έτσι νέο ρεκόρ για τις περισσότερες συνεχόμενες νίκες στην ιστορία της F1. Ωστόσο, δεν έχει ακόμη θριαμβεύσει στη Σιγκαπούρη. Η Red Bull κατέχει επίσης το ρεκόρ για τις περισσότερες νίκες από μια ομάδα στη σειρά, με τη νίκη της στη Μόντσα να αυξάνει τον απολογισμό της σε 15, φτάνοντας πίσω στο περσινό φινάλε της σεζόν στο Άμπου Ντάμπι.  

Πώς η Red Bull μπορεί να κερδίσει το πρωτάθλημα κατασκευαστών στη Σιγκαπούρη

Επί του παρόντος, η Red Bull έχει ένα σημαντικό προβάδισμα επί της Mercedes στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, με την αυστριακή ομάδα να έχει 310 βαθμούς έναντι 273 των Γερμανών. 

Μετά το γκραν πρι της Σιγκαπούρης, θα απομένουν 353 βαθμοί στη βαθμολογία των κατασκευαστών στους υπόλοιπους αγώνες της φετινής σεζόν της Formula 1. Αυτό σημαίνει ότι η Red Bull πρέπει να ξεπεράσει τη Mercedes κατά 43 πόντους για να εξασφαλίσει τον δεύτερο διαδοχικό τίτλο στους κατασκευαστές από τη σεζόν 2012-2013. 

Ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό είναι ο Φερστάπεν και ο ομόσταβλος του, Σέρχιο Πέρες να κάνουν το 1-2, προκειμένου να κερδίσουν 44 πόντους, με τη Mercedes να μην καταφέρει να πάρει ούτε ένα πόντο από τους Λιούις Χάμιλτον και Τζορτζ Ράσελ. 

Το δεύτερο σενάριο είναι η Red Bull να κάνει ξανά το 1-2, όμως αυτή τη φορά ένας εκ των Φερστάπεν ή Πέρες πρέπει να πάρει και τον έναν βαθμό του ταχύτερου γύρου. Από την πλευρά η Mercedes χρειάζεται μόνο έναν βαθμό.