Ο Ρικιάρντο επιστρέφει στη δράση

Ντάνιελ Ρικιάρντο

i

©AlphaTauri

Ο Ρικιάρντο επιστρέφει στη δράση

Άγγελος Φραγκισκάτος 22:04 - 19.10.2023 / Ανανεώθηκε: 22:09 - 19.10.2023

Λίγα 24ωρα πριν από την έναρξη του 18ου αγωνιστικού τριήμερου της Formula 1 στο Τέξας, ο Ντάνιελ Ρικιάρντο αναμένεται να κάνει την επιστροφή του στο cockpit της AlphaTauri.

Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο αναμένεται να επιστρέψει στη δράση της Formula 1 αυτό το Σαββατοκύριακο στο γκραν πρι των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου θα βρίσκεται στο cockpit της AlphaTauri

Θυμίζουμε πως ο Αυστραλός οδηγός τραυματίστηκε στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Ολλανδικού γκραν πρι. Χάνοντας τον έλεγχο της ΑΤ04 προσέκρουσε στην εξωτερική μπαριέρα της στροφής 3. 

Ο Ρικιάρντο είχε ακόμη το αριστερό του χέρι στο τιμόνι τη στιγμής της επαφής με τη μπαριέρα, και το σπάσιμο του ακρόμπαρου τίναξε απότομα το τιμόνι και έσπασε τον καρπό του.

Τη θέση του πήρε ο Λίαμ Λόουσον, ο οποίος απέδειξε από τη πρώτη στιγμή στους ανθρώπους της Red Bull για το τι είναι ικανός να πετύχει στη Formula 1. Ο Νεοζηλανδός κατάφερε να είναι ανταγωνιστικός στο πλευρό του Γιούκι Τσουνόντα, ενώ επίσης πήρε και τους πρώτους του πόντους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Σιγκαπούρη.  

«Είναι καλό που επέστρεψα! Το χέρι μου είναι καλύτερα και ο προσομοιωτής ήταν ένας χρήσιμος τρόπος για να το αξιολογήσω. Δοκίμασα την εβδομάδα πριν από το Κατάρ, αλλά δεν ένιωσα ότι ήταν στο μέγιστο των δυνατοτήτων του, οπότε ξόδεψα το υπόλοιπο της εβδομάδας στο Ηνωμένο Βασίλειο για να περάσω περισσότερο χρόνο στον προσομοιωτή και έφτασα σε ένα σημείο που ένιωσα έτοιμος να επιστρέψω. 

Η γενική μου φυσική κατάσταση είναι καλή και συνέχισα να προπονούμαι όσο περισσότερο μπορώ, αν και προφανώς δεν μπορούσα να κάνω πολλά Το αριστερό μου χέρι ή το χέρι για λίγο», είπε ο Αυστραλός για την ανάρρωσή του λίγες ώρες πριν από την έναρξη του 18ου αγωνιστικού τριημέρου της Formula 1 στο Όστιν του Τέξας. 

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από μερικές ημέρες ο Ρικάρντο βρέθηκε στο Νάσβιλ των ΗΠΑ για ένα σόου επίδειξης με ένα παλιό μονοθέσιο της Red Bull. Ο Αυστραλός μέσω των προσωπικών του λογαριασμών στα social media δηλώνει έτοιμος για το αγαπημένο του Τέξας.