Στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές του Μεξικό και του Άμπου Ντάμπι με την Haas ο Μπέρμαν

Όλιβερ Μπέρμαν

i

©Scuderia Ferrari

Στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές του Μεξικό και του Άμπου Ντάμπι με την Haas ο Μπέρμαν

Άγγελος Φραγκισκάτος 19:17 - 15.10.2023 / Ανανεώθηκε: 19:20 - 15.10.2023

Ο Όλιβερ Μπέρμαν θα αγωνιστεί στη Formula 1 με την Haas στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές του Μεξικό και του Άμπου Ντάμπι.

Ο νεαρός οδηγός της Ferrari, Όλιβερ Μπέρμαν, θα κάνει το ντεμπούτο του σε αγωνιστικό τριήμερο της Formula 1, όπου θα οδηγήσει για τη Haas στις πρώτες  ελεύθερες δοκιμές του Μεξικό και του Άμπου Ντάμπι. 

Ο 18χρονος οδηγός έχει κερδίσει τέσσερις αγώνες στη παρθενική του σεζόν στη Formula 2 και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην έκτη θέση στην κατάταξη των οδηγών με 130 βαθμούς. 

Ο Βρετανός είναι ο πιο πρόσφατος πιλότος σε μια σειρά αγώνων της Ferrari Driver Academy που έχουν οδηγήσει στο παρελθόν για τη Haas σε ελεύθερες δοκιμές, με τη λίστα να περιλαμβάνει τους Σαρλ Λεκλέρ, Μικ Σουμάχερ, Αντόνιο Τζοβινάτσι και Ρόμπερτ Σβάρτζμαν.

«Είμαι τόσο χαρούμενος που θα είμαι με την Haas και θα οδηγήσω το μονοθέσιό της στο Μεξικό και το Άμπου Ντάμπι. Το να μπω στην F1 είναι το όνειρό μου από όταν έτρεχα στα καρτ, επομένως το να οδηγήσω ένα μονοθέσιο F1 για πρώτη φορά φέτος, είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο. 

Είμαι ευγνώμων στην ομάδα και φυσικά στην Ferrari που μου έδωσαν αυτήν την ευκαιρία. Δουλεύω σκληρά, ώστε να βεβαιωθώ πως θα είμαι έτοιμος να υποστηρίξω την ομάδα με τον καλύτερο τρόπο και στις δύο περιπτώσεις», ανέφερε ο 18χρονος οδηγός της Prema Racing.