Formula 1: Το γκραν πρι του Βελγίου θα συνεχίσει έως το 2025

Πίστα Σπα

i

©Pirelli

Formula 1: Το γκραν πρι του Βελγίου θα συνεχίσει έως το 2025

Την ανανέωση της σύμβασης παρουσίας του γκραν πρι του Βελγίου στο καλεντάρι έως και το 2025 ανακοίνωσε η Formula 1.

Η Formula 1 ανακοίνωσε ότι το γκραν πρι του Βελγίου θα παραμείνει στο καλεντάρι μέχρι το 2025 μετά από παράταση ενός έτους. Η εμβληματική πίστα του Σπα έχει μια πλούσια ιστορία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, έχοντας φιλοξενήσει 56 αγωνιστικά τριήμερα από τον πρώτο της αγώνα το 1950 και έρχεται ως το μεγαλύτερο σιρκουί στο τρέχον καλεντάρι στα 7.004 χιλιόμετρα. 

Τα τελευταία χρόνια, η πίστα έχει υποστεί σημαντική ανάπτυξη της υποδομής της, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης χωρητικότητας κατά 10.000 με την προσθήκη δύο νέων κερκίδων, καθώς και προσφέροντας μια ευρύτερη ποικιλία ψυχαγωγίας για τους θαυμαστές. Στο φετινό γκραν πρι του Βελγίου συμμετείχαν 380.000 άτομα το Σαββατοκύριακο, μια αύξηση 20.000 σε σχέση με το 2022. 

Ο διευθύνων σύμβουλος της Formula 1, Στέφανο Ντομενικάλι δήλωσε: «Το Σπα είναι συνώνυμο με τη Formula 1, καθώς είναι μια από τις πίστες της πρώτης σεζόν μας στην Ιστορία, και είναι πολύ αγαπημένη από φιλάθλους και οδηγούς, επομένως είμαι ενθουσιασμένος που επεκτείνουμε τη σχέση μας μαζί τους έως το 2025. 

Ο διοργανωτής έχει κάνει μεγάλα βήματα τα τελευταία χρόνια για να βελτιώσει την εμπειρία για τους θεατές και τις υποδομές, και η δουλειά συνεχίζεται μεταξύ όλων των ενδιαφερομένων μερών με σαφή εστίαση στο να παρέχονται ασφαλείς και συναρπαστικοί αγώνες».

Tags: