«Αν ήταν σε καλή φυσική κατάσταση, δεν θα πάθαιναν τίποτα»: Η διαφορετική άποψη για το GP του Κατάρ που έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις

«Αν ήταν σε καλή φυσική κατάσταση, δεν θα πάθαιναν τίποτα»: Η διαφορετική άποψη για το GP του Κατάρ που έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις

Κώστας Τσιακλής 11:32 - 12.10.2023

Ο Γκέρχαρντ Μπέργκερ έχει μια διαφορετική άποψη σχετικά με τα όσα συνέβησαν στο Grand Prix του Κατάρ.

Ο πρώην οδηγός της Formula 1, Γκέρχαρντ Μπέργκερ, έδωσε μια άλλη διάσταση σε ότι έγινε στο Grand Prix της Κυριακής (08/10) όπου πολλοί οδηγοί δεν άντεξαν τις συνθήκες που επικρατούσαν στη Λουσαΐλ.

Το φετινό Grand Prix του Κατάρ ανήκει στο παρελθόν όμως πολλά είναι τα ερωτηματικά με το τι θα γίνει της επερχόμενες χρονιές. Αυτό γιατί πολλοί οδηγοί των μονοθέσιων δεν άντεξαν τις συνθήκες που υπήρχαν στη Λουσαΐλ και ζητούν ο αγώνες να μεταφερθεί για πιο μετά στο πρόγραμμα. Ενδεικτικό αυτού είναι ότι αρκετοί αποχώρησαν και έλαβαν ιατρική φροντίδα. Την ημέρα της κούρσας η θερμοκρασία έφτασε τους 40 βαθμούς κελσίου, η οποία συνοδευόταν και από ένα υψηλό ποσοστό υγρασίας (60-70%).

Ο πρώην οδηγός της Formula 1, Γκέρχαρντ Μπέργκερ, κλήθηκε να σχολιάσει το σχετικό γεγονός όμως η απάντηση του δεν ήταν αυτή που θα περίμενε ο κόσμος και έτσι προκλήθηκαν αντιδράσεις. Ο Αυστριακός λοιπόν θεωρεί πως οι οδηγοί δεν έχουν καλή φυσική κατάσταση και αν είχαν τότε δεν θα συνέβαινε αυτό που συνέβη.

«Το ίδιο συνέβη και σε εμάς. Αυτή τη φορά τα παιδιά φαίνεται να έχουν φτάσει στα άκρα, αλλά είναι απλώς θέμα φυσικής κατάστασης. Αν είσαι σε καλή κατάσταση, δεν αρρωσταίνεις. Είναι ένα φυσικό και κυκλοφορικό πρόβλημα, αλλά αν ρωτήσεις τον Φερστάπεν ή τον Χάμιλτον, δεν αρρωσταίνουν ακόμη και με αυτές τις θερμοκρασίες. Γιατί είναι ένας παράγοντας που πρέπει να έχεις στο ραντάρ αν θέλεις να κερδίσεις.

Συχνά ένιωθα άσχημα γιατί δεν ήμουν σε φόρμα και σε λιγότερη φόρμα από τον Σένα. Ήμουν επίσης στο όριο πολλές φορές, ειδικά στο πρώτο μισό της καριέρας μου. Και έπρεπε να διαχειριστώ το όριο μου. Σε έναν καυτό αγώνα στην Αδελαΐδα έπρεπε να μειώσω την ταχύτητά μου στους τελευταίους γύρους για να αποφύγω να πέσω σε μια κατάσταση όπως αυτή που έχουμε δει τώρα. Και γι' αυτό έχασα θέσεις φυσικά».