Η δύσκολη απόφαση του Αλόνσο

Φερνάντο Αλόνσο

i

©Aston Martin

Η δύσκολη απόφαση του Αλόνσο

Ο Φερνάντο Αλόνσο σε δηλώσεις του ανακοίνωσε ότι πιθανότατα μετά την λήξη του συμβολαίου του με την Aston Martin, θα αποσυρθεί από την Formula 1. 

Ο Φερνάντο Αλόνσο δέσμευσε το μέλλον του στο πρότζεκτ της Aston Martin, παραμένοντας στην ομάδα και μετά την τρέχουσα σεζόν. Η βρετανική ομάδα ανακοίνωσε ότι ο Ισπανός θα παραμείνει στην Aston Martin και θα αγωνιστεί μαζί της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2025.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προηγούμενη συνεργασία των δύο πλευρών έληγε στο τέλος της χρονιάς, με αποτέλεσμα να έχει «φουντώσει» η φημολογία για το μέλλον του 42χρονου, καθώς τόσο η Red Bull όσο και η Mercedes έχουν... κενή θέση οδηγού για το 2025.

Ο Αλόνσο διάγει τη δεύτερη σεζόν της καριέρας του στην Aston Martin, για... χάρη της οποίας αποχώρησε από την Alpine στο τέλος του 2022. Πανηγύρισε έξι βάθρα στα πρώτα οκτώ γκραν πρι του 2023, ενώ τελείωσε τη χρονιά με παρουσία στην πρώτη τριάδα σε οκτώ γκραν πρι.

Στο περιθώριο του γκραν πρι της Κίνας, ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ανακοίνωσε ότι πιθανότατα μετά την λήξη του συμβολαίου του με την βρετανική ομάδα, θα αποσυρθεί από το άθλημα. 

«Δεν είναι εύκολο να πάρεις κάποιες αποφάσεις. Ειδικά τώρα για μένα, που πιθανότατα είναι το τελευταίο συμβόλαιο της καριέρας μου. Ήθελα να βεβαιωθώ ότι ήταν καλή απόφαση το να συνεχίσω να αγωνίζομαι στην Formula 1. Είμαι περήφανος που θα εκπροσωπώ την Aston Martin για τα επόμενα δύο χρόνια», ήταν τα λόγια του Αλόνσο.