Ταχύτερος ο Στρολ στα πρώτα δοκιμαστικά της Κίνας

Λανς Στρολ

i

©Aston Martin

Ταχύτερος ο Στρολ στα πρώτα δοκιμαστικά της Κίνας

Άγγελος Φραγκισκάτος 09:11 - 19.04.2024 / Ανανεώθηκε: 09:14 - 19.04.2024

Ο Λανς Στρολ της Aston Martin σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στην πρώτη και μοναδική περίοδο ελεύθερων δοκιμών στο γκραν πρι της Κίνας.

Το γκραν πρι της Κίνας, ο πέμπτος αγώνας του καλεντάρι της Formula 1 για το 2024 ξεκίνησε με την μοναδική περίοδο ελεύθερων δοκιμών στην πίστα της Σανγκάης.

Ταχύτερος στη διαδικασία ήταν ο Λανς Στρολ της Aston Martin, ο οποίος στο τέλος του FP1 σημείωσε με τη μαλακή γόμα ελαστικών της Pirelli χρόνο 1:36,302.

Στη 2η θέση βρέθηκε ο Όσκαρ Πιάστρι της McLaren, ενώ στη 3η και 4η θέση ακολούθησαν οι οδηγοί της Red Bull, Μαξ Φερστάπεν και Σέρχιο Πέρες.

Οι πιλότοι της Haas τερμάτισαν στην 5η και 6η θέση αντίστοιχα, με τον Νίκο Χούλκενμπεργκ να είναι μπροστά από τον Κέβιν Μάγκνουσεν.

Στην 7η θέση της τελικής κατάταξης ήταν ο Έστεμπαν Οκόν με το πρώτο μονοθέσιο της Alpine, μπροστά από τον Άλεξ Άλμπον με την Williams.

Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο της RB είδε το πέσιμο της καρό σημαίας από την 9η θέση, ενώ την τελική δεκάδα συμπλήρωσε ο Βάλτερι Μπότας με την Kick Sauber.

Αξιοσημείωτο της διαδικασίας ήταν πως ορισμένες ομάδες επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν μόνο ένα σετ ελαστικών και για αυτό έμειναν αρκετά κάτω στην κατάταξη.

Μάλιστα η πρώτη και μοναδική περίοδος ελεύθερων δοκιμών στην πίστα της Σανγκάης διεκόπη για λίγα λεπτά λόγω ενός περίεργου περιστατικού. Συγκεκριμένα το γρασίδι στο εσωτερικό της στροφής 7 πήρε φωτιά και οι άνθρωποι της πίστας έσπευσαν να τη σβήσουν άμεσα.

Η δράση στο γκραν πρι της Κίνας συνεχίζεται στις 10:30 ώρα Ελλάδος με τις κατατακτήριες δοκιμές του Αγώνα Σπριντ.

Tags: