Αυτό πρέπει να προσέξει ο Χάμιλτον στη Ferrari σύμφωνα με τον Προστ

Αλέν Προστ

i

©Red Bull

Αυτό πρέπει να προσέξει ο Χάμιλτον στη Ferrari σύμφωνα με τον Προστ

Άγγελος Φραγκισκάτος 15:00 - 17.04.2024 / Ανανεώθηκε: 15:03 - 17.04.2024

Ο Αλέν Προστ μίλησε για την επιλογή του Λιούις Χάμιλτον να γίνει οδηγός της Ferrari από το 2025.

Ο Αλέν Προστ προειδοποίησε τον Λιούις Χάμιλτον για τις πολιτισμικές και εργασιακές διαφορές που τον περιμένουν στη Ferrari μετά την μετακίνησή του από τη Mercedes.

Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής θα αφήσει τη Mercedes μετά από 12 σεζόν για το 2025, καθώς θα ενταχθεί στη Scuderia για να συνεργαστεί με τον Σαρλ Λεκλέρ.

Ο Προστ ο οποίος αγωνίστηκε για τη Ferrari το 1990 και το 1991, αφού άφησε τη McLaren, πιστεύει ότι η «διαφορετική πίεση» των δύο περιβαλλόντων θα μπορούσε να αποδειχθεί πρόβλημα για τον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή.

«Η σχέση του με τον Λεκλέρ και το κλίμα εντός της Ferrari θα είναι πολύ σημαντικό. Ο Χαμιλτον βρισκόταν για μία μεγάλη περίοδο σε μια βρετανική ομάδα με ένα συγκεκριμένο τρόπο λειτουργίας. Τώρα θα πάει σε μία ιταλική ομάδα με διαφορετική πίεση, διαφορετικό τρόπο σκέψης και η πίεση από τα ΜΜΕ είναι μεγάλη. Πιστεύω πως δεν θα είναι εύκολο για τον Χάμιλτον», ανέφερε αρχικά ο Γάλλος στο περιοδικό Sports Illustrated.

Ο Προστ μίλησε επίσης για το κίνητρο του Χάμιλτον, αφού δεν έχει κερδίσει αγώνα από το γκραν πρι της της Σαουδικής Αραβίας του 2021 και αυτή τη στιγμή υπομένει το χειρότερο ξεκίνημα σε μια σεζόν στην καριέρα του με μόλις 10 βαθμούς από τέσσερις αγώνες.

«Μπορώ να κατανοήσω την απόφασή του. Για δύο χρόνια δεν μπορεί να κερδίσει αγώνα και η ομάδα του δυσκολεύεται πολύ να επιστρέψει στις πρώτες θέσεις. Σίγουρα σκέφτηκε να κάνει κάτι διαφορετικό. Θα πάει στη Ferrari το 2025 για να συνηθίσει την ομάδα και το 2026 θα έχουμε τις μεγάλες αλλαγές στους κανονισμούς.

Μετά το 2026 θα είναι 42 ετών και μπορώ να πω πως δύσκολα θα σταματήσει να αγωνίζεται. Το ερώτημα είναι αν είναι καλή απόφαση για τον Χάμιλτον και για τη Ferrari. Θα βρει το κίνητρό του στη Ferrari;», πρόσθεσε.