Οι πρώτες δοκιμές του 17χρονου Αντονέλι με τη Mercedes

Κίμι Αντονέλι

i

©Mercedes

Οι πρώτες δοκιμές του 17χρονου Αντονέλι με τη Mercedes

Άγγελος Φραγκισκάτος 17:37 - 18.04.2024 / Ανανεώθηκε: 09:47 - 29.05.2024

Ο Κίμι Αντονέλι οδήγησε για πρώτη φορά μονοθέσιο της Formula 1, τη Mercedes W12 του 2021 στην πίστα του Σπίλμπεργκ στην Αυστρία.

Ο Κίμι Αντονέλι ολοκλήρωσε με επιτυχία την πρώτη του μέρα δοκιμών στη Formula 1, έχοντας την παρθενική του εμπειρία στο Red Bull Ring στην Αυστρία.

Ο 17χρονος έχει συμμετάσχει στο πρόγραμμα Junior F1 της Mercedes και θεωρείται αστέρι της F1 του μέλλοντος εν μέσω των εντυπωσιακών επιδόσεων του σε κατηγορίες μονοθέσιων.

Ο Ιταλός συνδέεται με μία πιθανή μετακίνηση στη F1 το 2025 για να αντικαταστήσει τον Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος από θα αγωνίζεται στη Ferrari. Ο επικεφαλής της ομάδας της Mercedes, Τότο Βολφ, δήλωσε πρόσφατα ότι ο Αντονέλι βρίσκεται στην ισχυρότερη θέση για να εξασφαλίσει την κενή θέση στη γερμανική ομάδα.

Ο Αντονέλι οδήγησε τη W12 του 2021, το μονοθέσιο με το οποίο ο Χάμιλτον έχασε στο νήμα και σκανδαλωδώς το όγδοο πρωτάθλημα της καριέρας του στο Άμπου Ντάμπι. 

«Ήταν μια εκπληκτική εμπειρία», ανέφερε αρχικά ο Αντονέλι μετά το τέλος του διημέρου αυτού και συνέχισε: «Ήταν υπέροχη η αίσθηση της ισχύος και της άνωσης, απόλαυσα κάθε δευτερόλεπτο. Η πρώτη μέρα δεν κύλησε όπως θέλαμε, διότι δυστυχώς χιόνισε λίγο και δεν μπορούσαμε να οδηγήσουμε. Αλλά η δεύτερη μέρα ήταν στεγνή και έκανα αρκετούς γύρους. Ήταν αληθινά πολύ ψυχαγωγικό και θέλω να ευχαριστήσω όλη τη ομάδα για τη σκληρή δουλειά της.

Κάναμε λίγη δουλειά στον προσομοιωτή και εξετάσαμε ορισμένες σημαντικές πτυχές ενόψει της ημέρας στην πίστα. Αυτό με βοήθησε πολύ, διότι αμέσως μόλις μπήκα στην πίστα ήξερα όλα όσα μου έλεγε η ομάδα από τη ραδιοεπικοινωνία. Έμαθα πολλά, που θα μου είναι πολύ χρήσιμα και στη F2. Πρέπει να συνεχίσω να δουλεύω και να βελτιώνομαι», πρόσθεσε.