Στην πολ ποζίσιον για το Σπριντ της Σαγκάης ο Νόρις

Λάντο Νόρις

i

©McLaren

Στην πολ ποζίσιον για το Σπριντ της Σαγκάης ο Νόρις

Άγγελος Φραγκισκάτος 11:43 - 19.04.2024 / Ανανεώθηκε: 12:09 - 19.04.2024

Ο Λάντο Νόρις της McLaren επικράτησε στις βρόχινες κατατακτήριες για τον Αγώνα Σπριντ στη Σαγκάη.

Η πρώτη για φέτος περίοδος κατατακτήριων για Αγώνα Σπριντ πραγματοποιήθηκε στο γκραν πρι της Κίνας, η οποία σημαδεύτηκε από τη δυνατή βροχή που έπεσε στο τέλος.

Ταχύτερος όλων στη διαδικασία ήταν ο Λάντο Νόρις με τη McLaren, ο οποίος θα εκκινήσει το Σπριντ του Σαββάτου (20/4) από την πρώτη θέση. Δίπλα από τον Βρετανό θα βρίσκεται ο συμπατριώτης του, Λιούις Χάμιλτον της Mercedes, ενώ στη 3η θέση κατετάγη ο Φερνάντο Αλόνσο με την Aston Martin.

Η πίστα ήταν αρκετά βρόμικη στο ξεκίνημα της περιόδου και αυτό σήμαινε ότι η πρόσφυση ήταν χαμηλή και οι χρόνοι θα έπεφταν όσο θα περνούσε η ώρα.

Οι Red Bull ανέβηκαν στην κορυφή των χρόνων με τον Σέρχιο Πέρες να είναι ταχύτερος στο πρώτο σκέλος από τον Μαξ Φερστάπεν. Λίγο αργότερα ο Λάντο Νόρις βελτίωσε τον χρόνο του και βρέθηκε ανάμεσα από τους πιλότους της αυστριακής ομάδας.

Οι πέντε οδηγοί που δεν κατάφεραν να συνεχίσουν ήταν οι Πιερ Γκασλί (Alpine), Εστεμπάν Οκόν (Alpine), Άλεξ Άλμπον (Williams), Γιούκι Τσουνόντα (RB) και Λόγκαν Σάρτζεντ (Williams). 

Αξίζει να σημειωθεί πως στο τέλος του SQ1 είχαμε ξανά μια μικρή φωτιά στο γρασίδι στην άκρη της πίστας, όπως έγινε και το πρωί στην εναρκτήρια περίοδο ελεύθερων δοκιμών. Αυτή η εξέλιξη είχε ως αποτέλεσμα η έναρξη του δεύτερου σκέλους να καθυστερήσει για λίγο.

Πριν από το ξεκίνημα του SQ2 οι σταγόνες της βροχής άρχισαν να πυκνώνουν και τα ερωτηματικά με το τι θα γίνει αυξήθηκαν.

Ο Φερστάπεν με την πρώτη του προσπάθεια ανέβηκε στην πρώτη θέση της κατάταξης, με τον Σαρλ Λεκλέρ να ακολουθεί στη 2η θέση.

Η μεγάλη έκπληξη της διαδικασίας ήταν αποκλείστηκε ο Τζορτζ Ράσελ της Mercedes. Μαζί με τον Βρετανό εκτός συνέχειας έμειναν οι Κέβιν Μάγκνουσεν (Haas), Νίκο Χούλκενμπεργκ (Haas), Ντάνιελ Ρικιάρντο (RB) και Λανς Στρολ (Aston Martin). 

Το τρίτο σκέλος ξεκίνησε με πολύ διαφορετικές συνθήκες σε σχέση με τα δύο πρώτα, καθώς η πίστα βρεγμένη, με αποτέλεσμα άπαντες να έχουν βάλει τα ενδιάμεσα ελαστικά.

Εκείνος που κατάφερε να κάνει τον καλύτερο χρόνο ήταν ο Λάντο Νόρις με τη McLaren, του οποίου ο χρόνος αρχικά διαγράφηκε όμως αργότερα αποκαταστάθηκε από τους αγωνοδίκες. Έτσι ο Βρετανός πιλότος θα εκκινήσει από την πρώτη θέση στον Αγώνα Σπριντ του Σαββάτου.

Στη 2η θέση τερμάτισε ο Λιούις Χάμιλτον με τη Mercedes, ενώ τρίτος κατετάγη ο Φερνάντο Αλόνσο με την Aston Martin.

Ακολούθησαν οι Μαξ Φερστάπεν (Red Bull), Κάρλος Σάινθ (Ferrari), Σέρχιο Πέρες (Red Bull), Σαρλ Λεκλέρ (Ferrari), Όσκαρ Πιάστρι (McLaren), Βάλτερι Μπότας (Kick Sauber) και Γκουάνγιου Ζου (Kick Sauber).

Ο Αγώνας Σπριντ είναι προγραμματισμένος να ξεκινήσει το πρωί του Σαββάτου στις 6:00 ώρα Ελλάδας.

Tags: