Η McLaren ξεκαθάρισε ότι η επίσκεψη του Τραμπ στο γκαράζ δεν είναι «μια ένδειξη υποστήριξης της πολιτικής του υποψηφιότητας»

Ντόναλντ Τραμπ και Λάντο Νόρις

i

©Photo by Mark Thompson/Getty Images

Η McLaren ξεκαθάρισε ότι η επίσκεψη του Τραμπ στο γκαράζ δεν είναι «μια ένδειξη υποστήριξης της πολιτικής του υποψηφιότητας»

Άγγελος Φραγκισκάτος 12:47 - 08.05.2024 / Ανανεώθηκε: 20:52 - 19.05.2024

Η McLaren διευκρίνισε ότι η επίσκεψη στο γκαράζ του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο γκραν πρι του Μαϊάμι δεν ήταν ένδειξη υποστήριξης για τις πολιτικές του φιλοδοξίες.

Κατά τη διάρκεια ενός διαλείμματος από τη συνεχιζόμενη νομική δίκη του στη Νέα Υόρκη, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ έκανε μια αμφιλεγόμενη εμφάνιση στο Μαϊάμι την Κυριακή – ξεσηκώνοντας τα πλήθη και εμφανίστηκε με ανώτερα στελέχη από αγώνες γκραν πρι.

Πόζαρε επίσης για φωτογραφίες στο γκαράζ της McLaren και εθεάθη να συνομιλεί με τον διευθύνοντα σύμβουλό της, Ζακ Μπράουν, πριν από τον αγώνα – με πολλούς θεατές να τον φωνάζουν.

Ο Τραμπ συνοδεύτηκε από τον πρόεδρο της FIA Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ και τους διευθύνοντες συμβούλους της Liberty Media Γκρεγκ Μαφέι και της F1 Στέφανο Ντιμενικάλι - πριν επισκεφτεί το γκαράζ της McLaren στο σιρκουί της Φλόριντα.

Η διχαστική φύση του Τραμπ πυροδότησε αναπόφευκτα κάποια συζήτηση σχετικά με το γιατί η Formula 1 και η McLaren του είχαν δώσει μια διεθνή πλατφόρμα μέσων – με τη βρετανική ομάδα στη συνέχεια να διευκρινίζει ότι η απόφασή της δεν είχε καμία σχέση με την πολιτική.

«Η McLaren είναι είναι ένας μη-πολιτικός οργανισμός, παρόλα αυτά αναγνωρίζουμε και σεβόμαστε το γραφείο του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, συνεπώς όταν λάβαμε το αίτημα για την επίσκεψη στο γκαράζ μας τη μέρα του αγώνα το αποδεχθήκαμε, μαζί με τον πρόεδρο της FIA και τους διευθύνοντες συμβούλους της Liberty Media και της Formula 1.

Μας τιμά που επελέγη η McLaren Racing ως εκπροσώπου της F1, γεγονός που μας έδωσε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε την παγκοσμίου επιπέδου μηχανολογία μας που φέρνουμε στο motorsport», κατέληξε η ανακοίνωση.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά το τέλος του αγώνα, ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχάρη τον Λάντο Νόρις για την πρώτη του νίκη στη Formula 1, λέγοντας στον οδηγό της McLaren -όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο 24χρονος- ότι «είμαι του γούρι σου».