Ο Στέλλα έμεινε έκπληκτος από την απόδοση της McLaren στο Μαϊάμι

Αντρέα Στέλλα και Λάντο Νόρις στο βάθρο του GP του Μαϊάμι

i

©Photo by Song Haiyuan/MB Media/Getty Images

Ο Στέλλα έμεινε έκπληκτος από την απόδοση της McLaren στο Μαϊάμι

Άγγελος Φραγκισκάτος 20:00 - 06.05.2024 / Ανανεώθηκε: 13:34 - 19.05.2024

Την έκπληξή του για την απόδοση της McLaren εξέφρασε ο αγωνιστικός διευθυντής της βρετανικής ομάδας, Αντρέα Στέλλα μετά τη νίκη του Λάντο Νόρις στο GP του Μαϊάμι.

Την πρώτη νίκη της καριέρας του σε 110 αγώνες στη Formula 1 πανηγύρισε ο Λάντο Νόρις στο γκραν πρι του Μαϊάμι.

Ο Βρετανός οδηγός της McLaren άφησε στην δεύτερη θέση τον Μαξ Φερστάπεν της Red Bull, ο οποίος αντιμετώπισε προβλήματα με το μονοθέσιό του, ενώ την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Σαρλ Λεκλέρ με Ferrari.

Η άνεση με την οποία, μετά την αποχώρηση του αυτοκινήτου ασφαλείας στον 33ο γύρο, ο Νόρις άνοιξε τη διαφορά του από τον Φερστάπεν εξέπληξε και τον αγωνιστικό διευθυντή της McLaren, Αντρέα Στέλλα, λέγοντας: «Ξέραμε ότι το αυτοκίνητο ήταν γρήγορο, (αν και) ήρθε λίγο ως έκπληξη. Αλλά τη δεχόμαστε θετικά και τη δεχόμαστε και για το μέλλον, επίσης», ανέφερε αρχικά ο Ιταλός μιλώντας στο αγγλικό κανάλι Sky.

Και συνέχισε: «Ήταν μια μέρα με πολλές πρωτιές. Η πιο σημαντική είναι η πρώτη νίκη του Λάντο, διότι την άξιζε τόσο πολύ. Πάντοτε λέγαμε πως μόλις του δίναμε τα σωστά υλικά, θα τα κατάφερνε, και τα κατάφερε. Για μένα, οι σκέψεις μου είναι με τους άντρες και τις γυναίκες της McLaren».

Ο Στέλλα και ο διευθύνων σύμβουλος της ομάδας Ζακ Μπράουν ανέφεραν ότι η νίκη αυτή αφιερώνεται στον πρώην συνεργάτη της ομάδας και αγωνιζόμενο στις ΗΠΑ, Ζιλ Ντε Φεράν, που άφησε την τελευταία του πνοή τον περασμένο χειμώνα.

«Αυτή η νίκη ερχόταν εδώ και καιρό, και είναι πολύ δημοφιλής μεταξύ των θεατών και των οδηγών. Οι οδηγοί πήγαν (στον Νόρις) να τον συγχαρούν. Οδήγησε τέλεια. Το αυτοκίνητο ήταν αληθινά γρήγορο και νομίζω ότι ο Ζιλ ντε Φεράν και ο Μανσούρ (Οζέι, πρώην συνιδιοκτήτης της ομάδας) είχαν κάτι να κάνουν με τη σημερινή νίκη.

Το χτίσιμο αυτών των ομάδων της F1 δεν γίνεται σε μία νύχτα, έχει υπάρξει τεράστια συνεισφορά από τους 1.000+ ανθρώπους πίσω στη McLaren, οπότε θέλω να ευχαριστήσω όλους τους άνδρες και γυναίκες που δούλεψαν τόσο σκληρά.

Το να ερχόμαστε από το σημείο που βρισκόμαστε πέρσι στις αρχές της χρονιάς στο σημείο που είμαστε τώρα είναι εκπληκτικό, και είναι αποτέλεσμα της ομαδικής δουλειάς», είπε ο Ζακ Μπράουν.