Ο Αλόνσο έριξε πυρά στον Χάμιλτον για την μη τιμωρία του στο Σπριντ του Μαϊάμι

Φερνάντο Αλόνσο

i

©Aston Martin

Ο Αλόνσο έριξε πυρά στον Χάμιλτον για την μη τιμωρία του στο Σπριντ του Μαϊάμι

Άγγελος Φραγκισκάτος 22:23 - 05.05.2024 / Ανανεώθηκε: 00:16 - 19.05.2024

Ο Φερνάντο Αλόνσο έριξε τα πυρά του στον Λιούις Χάμιλτον για την μη τιμωρία του από τους αγωνοδίκες στο Σπριντ του Μαϊάμι.

Ο Αγώνας Σπριντ του γκραν πρι του Μαϊάμι ξεκίνησε με επεισοδιακό τρόπο, καθώς οι δύο Aston Martin των Φερνάντο Αλόνσο και Λανς Στρολ ενεπλάκησαν σε μία σύγκρουση με τον Λιούις Χάμιλτον της Mercedes.

Αυτό το περιστατικό άφησε εκτός της διαδικασίας τον Στρολ, καθώς επίσης και τον Λάντο Νόρις της McLaren που βρισκόταν στην εξωτερική, ενώ έριξε τον Αλόνσο στην τελευταία θέση της κατάταξης, όπου και τερμάτισε.

Ο Νόρις τιμωρήθηκε με πρόστιμο 50.000 ευρώ
FORMULA 1

21:56 - 05.05.2024

Ο Νόρις τιμωρήθηκε με πρόστιμο 50.000 ευρώ

Ο Λάντο Νόρις μετά την εγκατάλειψή του στο Σπριντ του Μαϊάμι έλαβε πρόστιμο 50.000 ευρώ από τους αγωνοδίκες της FIA επειδή διέσχισε κάθετα την πίστα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Μετά την ολοκλήρωση του Σπριντ, ο Αλόνσο μίλησε στο ισπανικό δίκτυο «DAZN» και έριξε τα πυρά του στον Χάμιλτον για την μη τιμωρία του από τους αγωνοδίκες. Επίσης ο Ισπανός της Aston Martin ήταν απογοητευμένος για το ατύχημα που του στέρησε τις όποιες ελπίδες είχε για να πάρει βαθμούς.

«Θα δούμε τι θα αποφασίσουν οι αγωνοδίκες. Πιστεύω δεν θα κάνουν τίποτα απολύτως. Δεν θα τιμωρηθεί γιατί δεν είναι Ισπανός. Αλλά νομίζω ότι κατέστρεψε τον αγώνα για αρκετούς κι ειδικά για τον Νόρις που είχε ένα πολύ γρήγορο αυτοκίνητο και βγήκε εκτός από αυτό το ατύχημα.

Σήμερα μπορεί να μην με τιμώρησαν, αλλά πάντα θα με τιμωρούν. Σήμερα ήταν το ίδιο πράγμα. Ήμουν πίσω από τον Οκόν, μπορούσα να πάρω ένα ρίσκο και να τον προσπεράσω, αλλά λογικά δεν πήρα το ρίσκο για να αποφύγω κάποια ποινή.

Προσπάθησα να ολοκληρώσω τον αγώνα για να μιλήσω με την ομάδα για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν. Δεν είχαμε κανένα ενδιαφέρον για το Σπριντ. Απλά θέλαμε να ελέγξουμε την φθορά και τα πράγματα για αύριο και στο τέλος νομίζω ότι τα καταφέραμε αρκετά καλά.

Για εμάς ήταν μία περίοδος δοκιμών κι όχι απαραίτητα ένας αγώνας. Τώρα, το σημαντικό είναι οι κατατακτήριες κι ο αυριανός αγώνας. Ελπίζω να βελτιώσουμε το αυτοκίνητο μέχρι το parc ferme που θα μπει πριν τις κατατακτήριες», κατέληξε ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής.