Ανίκητος ο Φερστάπεν στο Μαϊάμι, έξι στις έξι πολ ποζίσιονς φέτος

Μαξ Φερστάπεν

i

©Photo by Song Haiyuan/MB Media/Getty Images

Ανίκητος ο Φερστάπεν στο Μαϊάμι, έξι στις έξι πολ ποζίσιονς φέτος

Άγγελος Φραγκισκάτος 00:45 - 05.05.2024 / Ανανεώθηκε: 12:19 - 18.05.2024

Ο Μαξ Φερστάπεν κατέκτησε την πρώτη πολ ποζίσιον της καριέρας του στο Μαϊάμι, αλλά την 6η του φετινή για ισάριθμα GP αφήνοντας τον Σαρλ Λεκλέρ της Ferrari στη 2η θέση.

Οι κατατακτήριες δοκιμές του γκραν πρι του Μαϊάμι, του έκτου φετινού αγωνιστικού τριημέρου του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1, είχαν μεγάλο νικητή τον Μαξ Φερστάπεν με τη Red Bull.

Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής εξασφάλισε την πολ ποζίσιον για τον κυριακάτικο αγώνα, κάνοντας το έξι στα έξι φέτος. Στη 2η θέση βρέθηκε ο Σαρλ Λεκλέρ με τη Ferrari, ενώ την τριάδα συμπλήρωσε η έτερη  SF-24 του Κάρλος Σάινθ.

Στο πρώτο σκέλος των κατατακτήριων δοκιμών, οι «μεγάλες» ομάδες έκαναν την πρώτη τους γρήγορη χρονομετρημένη προσπάθεια με χρησιμοποιημένα σετ μαλακών ελαστικών, όπως οι οδηγοί της Ferrari, με τον Κάρλος Σάινθ να είναι στην πρώτη θέση και τον Σαρλ Λεκλέρ στη 2η. Ωστόσο ο Ισπανός έπεσε από την κορυφή των χρόνων, καθώς ο Μαξ Φερστάπεν με την πρώτη του προσπάθεια σημείωσε τον ταχύτερο χρό0νο.

Η μεγάλη μάχη δόθηκε για την αποφυγή των πέντε τελευταίων θέσεων. Εκεί σημειώθηκε μία μεγάλη έκπληξη, καθώς ο Ντάνιελ Ρικιάρντο έμεινε στη 18η θέση της κατάταξης. Θυμίζουμε ότι ο Αυστραλός της RB στον Αγώνα Σπριντ τερμάτισε στην 4η θέση, πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή του επίδοση.

Μαζί με τον Ρικιάρντο αποκλείστηκαν οι Βάλτερι Μπότας (Kick Sauber), Λόγκαν Σάρτζεντ (Williams), Κέβιν Μάγκνουσεν (Haas) και Γκουάνγιου Ζου (Kick Sauber). 

Στο δεύτερο σκέλος της διαδικασίας πέρασαν αρκετά λεπτά για να δούμε κάποιον οδηγό μέσα στην πίστα. Ο Λεκλέρ με τη μαλακή γόμα ελαστικών της Pirelli ανέβηκε στην κορυφή των χρόνων, μπροστά από τις δύο McLaren των Λάντο Νόρις και Όσκαρ Πιάστρι.

Στη δεύτερη προσπάθεια των οδηγών πολλοί κατάφεραν να βελτιώσουν τον χρόνο τους, ωστόσο κανείς δεν έριξε τον Λεκλέρ από την κορυφή. Οι πέντε οδηγοί που αποκλείστηκαν από τη συνέχεια ήταν οι Λανς Στρολ (Aston Martin), Πιερ Γκασλί (Alpine). Εστεμπάν Οκόν (Alpine), Άλεξ Άλμπον (Williams) και Φερνάντο Αλόνσο (Aston Martin).

Στο τρίτο και κρίσιμο σκέλος των κατατακτήριων, ο Φερστάπεν σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο, μπροστά από τις δύο Ferrari των Λεκλέρ και Σάινθ.

Στην δεύτερη προσπάθειά των οδηγών κανείς δεν κατάφερε να απειλήσει την επίδοση του Ολλανδού πρωταθλητή. Έτσι ο Μαξ Φερστάπεν κατέκτησε την πολ ποζίσιον, την έκτη φετινή του σε έξι αγώνες. Στη 2η θέση τερμάτισε ο Σαρλ Λεκλέρ με τη Ferrari, ενώ την τριάδα έκλεισε η έτερη SF-24 του Κάρλος Σάινθ.

Ακολούθησαν οι Σέρχιο Πέρες (Red Bull), Λάντο Νόρις (McLaren), Όσκαρ Πιάστρι (McLaren), Τζορτζ Ράσελ (Mercedes), Λιούις Χάμιλτον (Mercedes), Νίκο Χούλκενμπεργκ (Haas) και Γιούκι Τσουνόντα (RB).

Ο αγώνας της Κυριακής είναι προγραμματισμένος για να ξεκινήσει στις 23:00 το βράδυ ώρα Ελλάδας.

Tags: