Formula 1: Η βαθμολογία σε οδηγούς και κατασκευαστές μετά το γκραν πρι του Μαϊάμι

Γκραν πρι Μαϊάμι 2024

i

©Photo by Chris Graythen/Getty Images

Formula 1: Η βαθμολογία σε οδηγούς και κατασκευαστές μετά το γκραν πρι του Μαϊάμι

Άγγελος Φραγκισκάτος 01:25 - 06.05.2024 / Ανανεώθηκε: 22:29 - 18.05.2024

Δείτε τους πίνακες βαθμολογίας για οδηγούς και ομάδες στο φετινό πρωτάθλημα Formula 1, έπειτα από τη νίκη του Λάντο Νόρις στο GP του Μαϊάμι.

Ο Λάντο Νόρις κατάφερε να κερδίσει τον Μαξ Φερστάπεν στο γκραν πρι του Μαϊάμι στην Formula 1, με τον Βρετανό πιλότο να φτάνει στην πρώτη του νίκη για φέτος αλλά και συνολικά της καριέρας του, σε 110 αγώνες.

Μετά από ένα εντυπωσιακό αγώνα ο Βρετανός εκμεταλλεύτηκε το Αυτοκίνητο Ασφαλείας που μπήκε στον 28ο γύρο, μετά σύγκρουση των Λόγκαν Σάρτζεντ και Κέβιν Μάγκνουσεν, καθώς ο Νόρις έκανε pit-stop, κάτι που του έδωσε την ευκαιρία στο τελικό στάδιο να είναι πιο έτοιμος από όλους για τη νίκη.

Ο Μαξ Φερστάπεν ακολούθησε στη 2η θέση με τη Red Bull, ενώ το τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Σαρλ Λεκλέρ με τη Ferrari.

Ωστόσο η νίκη του Νόρις δεν επηρέασε ιδιαίτερα τη βαθμολογία των οδηγών. Ο Φερστάπεν παρέμεινε στη πρώτη θέση του πίνακα με 136 βαθμούς και είναι στο +35 από τον δεύτερο Σέρχιο Πέρες και στο +38 από τον τρίτο Σαρλ Λεκλέρ

Στους κατασκευαστές, η Red Bull παραμένει σταθερά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 237 πόντους. Στη 2η θέση βρίσκεται η Ferrari και στην 3η ακολουθεί η McLaren. Αξίζει να σημειωθεί πως τον πρώτο της βαθμό πήρε η Alpine, χάρη στην 10η θέση του Εστεμπάν Οκόν.

Δείτε τις βαθμολογίες σε οδηγούς και κατασκευαστές μετά το GP του Μαϊάμι:

Tags: