Formula 1 και Τότεναμ ενώνουν τις δυνάμεις τους για την επόμενη γενιά οδηγών

Formula 1

i

Τρίτος οδηγός στη Red Bull ο Ρικιάρντο / ©Ιntime

Formula 1 και Τότεναμ ενώνουν τις δυνάμεις τους για την επόμενη γενιά οδηγών

Θάνος Λυμπερόπουλος • 14:14 - 28.02.2023 / Ανανεώθηκε: 11:26 - 23.06.2023

Η Formula 1 συμφώνησε σε 15ετη συνεργασία με την ποδοσφαιρική ομάδα της Premier League Τότεναμ για να φέρουν μια ολοκαίνουρια εμπειρία μηχανοκίνητου αθλητισμού στο Λονδίνο.

Η Formula 1 «έδωσε» τα χέρια με την Τότεναμ για τα επόμενα 15 χρόνια φέρνοντας μια νέα εμπειρία στο χώρο των μηχανοκίνητων. Μέσα απ’ τη συνεργασία αυτή θα γίνει η πρώτη εγκατάσταση καρτ εντός γηπέδου και η μεγαλύτερη εσωτερική πίστα ηλεκτρικών καρτ στο Λονδίνο που όπως φαίνεται θα είναι έτοιμη το φθινόπωρο του 2023.

Η υψηλής τεχνολογίας εγκατάσταση εντός του γηπέδου θα είναι μοναδική στο είδος της στην Ευρώπη, θα αποτελείται από πίστες για νεαρούς και ενήλικες διαπιστευμένες από την Εθνική Ένωση Karting, καθιστώντας την έτσι έναν πιθανό μελλοντικό χώρο για αγώνες. Οι πίστες όπως όλα δείχνουν θα βρίσκονται στη νότια κερκίδα του σταδίου και θα περιλαμβάνουν επίσης διαδραστικές δραστηριότητες και καταστήματα.

Η Formula 1 μαζί με τα «Σπιρούνια» θα αναπτύξουν ένα φρέσκο πρόγραμμα ακαδημίας νέων οδηγών με στόχο την εύρεση καινούριων ταλέντων που θα βοηθήσει στον εντοπισμό της επόμενης γενιάς της Φ1.

Ο Στέφανο Ντομενικάλι, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Formula 1 δήλωσε: «Καθώς συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε το άθλημα μας, η συνεργασία μας με την Τότεναμ μας επιτρέπει να μεταφέρουμε τον μηχανοκίνητο αθλητισμό σε διαφορετικά κοινά. Η εμπειρία του karting θα είναι ένας προορισμός για οικογένειες, φίλους αλλά και επίδοξους οδηγούς» .

«Οι δύο μάρκες μας έχουν ένα κοινό όραμα για τη δημιουργία ευκαιριών καριέρας που θα αλλάξουν τη ζωή σε όποιον το επιχειρήσει» 

Ο πρόεδρος της Τότεναμ, Ντάνιελ Λίβι πρόσθεσε «Με την κατασκευή αυτού του σταδίου η φιλοδοξία μας είναι να ξεπεράσουμε τα όρια παρέχοντας εμπειρίες παγκόσμιας κλάσης».

Tags: