Ο Λεκλέρ στην πολ ποζίσιον του Μεξικό, 1-2 για τη Ferrari

Σαρλ Λεκλέρ

i

©Photo by Jared C. Tilton/Getty Images

Ο Λεκλέρ στην πολ ποζίσιον του Μεξικό, 1-2 για τη Ferrari

Άγγελος Φραγκισκάτος 01:12 - 29.10.2023 / Ανανεώθηκε: 02:25 - 29.10.2023

Η Ferrari έδειξε ένα διαφορετικό πρόσωπο στο τέλος των κατατακτήριων δοκιμών του Μεξικό και «κλείδωσε» τη πρώτη σειρά εκκίνησης με τους Σαρλ Λεκλέρ και Κάρλος Σάινθ.

Οι κατακτήτριες δοκιμές για το 19ο αγωνιστικό τριήμερο της Formula 1 που διεξάγονται στο Μεξικό είχαν ένα απρόσμενο αποτέλεσμα. Ο Σαρλ Λεκλέρ της Ferrari πήρε για δεύτερο διαδοχικό τριήμερο την πολ ποζίσιον.  

Στα 67 χιλιοστά πίσω από τον Μονεγάσκο ο Κάρλος Σάινθ «κλείδωσε» την πρώτη σειρά της εκκίνησης για τη Scuderia, η οποία δεν ήταν κοντά στον ρυθμό της Red Bull τόσο στις δύο προηγούμενες περιόδους των κατατακτήριων όσο και στις τρεις ελεύθερες δοκιμές.

Ο Μαξ Φερστάπεν της Red Bull κατέλαβε την 3η θέση, ενώ ο εκπληκτικός στη διαδικασία, Ντάνιελ Ρικιάρντο πλασαρίστηκε με την AlphaTauri στην 4η θέση της κατάταξης.  

Το πρώτο σκέλος των κατατακτήριων δοκιμών στη πίστα Hermanos Rodriguez ξεκίνησε με τον τοπικό ήρωα, Σέρχιο Πέρες να ανεβαίνει πρώτος στον πίνακα των χρόνων, όμως μετά από λίγο ο ομόσταβλός του, Μαξ Φερστάπεν τον πέρασε με μεγάλη διαφορά. 

Την ίδια ώρα ο Σαρλ Λεκλέρ ανέβηκε στη 3η θέση, μπροστά από τον Ντάνιελ Ρικιάρντο της AlphaTauri, ο οποίος νωρίτερα είχε βρεθεί στη 2η θέση. Ο Λάντο Νόρις δεν έκανε χρονομετρημένη προσπάθεια, καθώς μπήκε στα pits για μαλακά ελαστικά.  

Ο Νόρις έκανε ένα λάθος και χρειάστηκε να κάνει και άλλο γρήγορο γύρο, προλαβαίνοντας για λίγα δευτερόλεπτα να περάσει τη γραμμή του τερματισμού. 

Ωστόσο ο Βρετανός πιλότος ήρθε αντιμέτωπος με τις κίτρινες σημαίες, καθώς ο Φερνάντο Αλόνσο είχε έξοδο. Κάπως έτσι ο Νόρις δεν κατάφερε να βελτιώσει τον χρόνο και έμεινε εκτός συνέχειας μαζί με τους Εστεμπάν Οκόν (Alpine), Κέβιν Μάγκνουσεν (Haas), Λανς Στρολ (Aston Martin) και Λόγκαν Σάρτζεντ (Williams).

Στο ξεκίνημα του δεύτερου σκέλους οι δύο Red Bull έκαναν γρήγορα χρονομετρημένες προσπάθειες, με τον Φερστάπεν να είναι ξανά μπροστά από τον Πέρες

Στο μεταξύ ο Ρικιάρντο έκανε έναν εκπληκτικό γύρο και βρέθηκε στη 3η θέση, ενώ ο εντυπωσιακός Βάλτερι Μπότας της Alfa Romeo ανέβηκε στη 5η θέση, μπροστά από τις Mercedes και Ferrari.  

Όσο πέρναγαν οι γύροι η κατάσταση της πίστας βελτιωνόταν συνεχώς και ο Λιούις Χάμιλτον της Mercedes πέρασε τον Φερστάπεν στη κατάταξη για να βρεθεί στη πρώτη θέση. 

Πίσω από τον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή ο ομόσταβλός του, Τζορτζ Ράσελ ανέβηκε στη 3η θέση, ενώ ο Ρικιάρντο βελτίωσε τον χρόνο και κατετάγη στη 4η θέση των χρόνων. Παράλληλα η πρόκριση του Σάινθ στο Q3 ήταν πολύ οριακή. Λίγο μετά ο Ισπανός πιλότος κατέλαβε την 9η θέση, καθώς ο χρόνος του Άλεξ Άλμπον διαγράφηκε, λόγω παραβίασης των ορίων της πίστας.

Εκτός της τελικής δεκάδας του Q3 έμειναν οι Πιερ Γκασλί (Alpine), Νίκο Χούλκενμπεργκ (Haas), Φερνάντο Αλόνσο (Aston Martin), Άλεξ Άλμπον (Williams) και Γιούκι Τσουνόντα (Αlpha Tauri).

Στο τρίτο και μεγάλης σημασίας σκέλος των κατατακτήριων δοκιμών ο Πέρες σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο, όμως για ακόμη φορά ο Φερστάπεν τον πέρασε στην κατάταξη.  

Ωστόσο οι εκπλήξεις στο τελευταίο κομμάτι της διαδικασίας δεν έλειπαν. Ο Ολλανδός είδε τον Ρικιάρντο να βρίσκεται μόλις για 1 δέκατο πίσω του, ενώ οι πιλότοι της Ferrari ανέβηκαν στη κορυφή, με τον Λεκλέρ να ηγείται του Σάινθ.  

Οι δύο Ferrari δεν κατάφεραν ποτέ να βελτιώσουν τον χρόνο τους, όμως κράτησαν τις θέσεις τους. Από την πλευρά του ο Φερστάπεν μπορεί να βελτίωσε τον χρόνο του, ωστόσο δεν αποδείχθηκε δυνατό για να απειλήσει τους οδηγούς της ιταλικής ομάδας. 

Κάπως έτσι ο Λεκλέρ κατέκτησε την πολ ποζίσιον για 22η φορά στη καριέρα του στη Formula 1. Ο Σάινθ «κλείδωσε» τη πρώτη σειρά εκκίνησης για τη Scuderia, ενώ ο Φερστάπεν κατετάγη στη 3η θέση. 

Ακολούθησαν οι Ντάνιελ Ρικιάρντο (AlphaTauri), Σέρχιο Πέρες (Red Bull), Λιούις Χάμιλτον (Mercedes), Όσκαρ Πιάστρι (McLaren), Τζορτζ Ράσελ (Mercedes), Βάλτερι Μπότας (Alfa Romeo) και Γκουάνγιου Ζου (Alfa Romeo).

Ο αγώνας της Κυριακής είναι προγραμματισμένος για να ξεκινήσει στις 22:00 ώρα Ελλάδας. 

Tags: