Ο Πέρες θέλει να τελειώσει την καριέρα του στη F1 με τη Red Bull

Σέρχιο Πέρες

i

©Red Bull

Ο Πέρες θέλει να τελειώσει την καριέρα του στη F1 με τη Red Bull

Άγγελος Φραγκισκάτος 16:00 - 08.06.2024 / Ανανεώθηκε: 19:43 - 08.06.2024

Ο Σέρχιο Πέρες περιέγραψε το όνειρό του να τερματίσει την καριέρα του στη Formula 1 με τη Red Bull μετά την υπογραφή του νέου συμβολαίου.

Ο Σέρχιο Πέρες κατέστησε σαφές ότι θέλει να τερματίσει την καριέρα του στη Formula 1 με τη Red Bull, αφού δεσμεύτηκε για μια νέα διετή συμφωνία.

Πριν από το γκραν πρι του Καναδά, η Red Bull ανακοίνωσε ότι ο Μεξικανός υπέγραψε διετές συμβόλαιο, διατηρώντας τον στην ομάδα μέχρι το τέλος του 2026.

Ο Μεξικανός έχει δυσκολευτεί κατά καιρούς στους «ταύρους», ωστόσο έχει παίξει σημαντικό ρόλο στους θριάμβους τίτλου του Μαξ Φερστάπεν και της Red Bull.

Αναφερόμενος στη νέα συμφωνία, ο Πέρες δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου των οδηγών την Πέμπτη (6/6): «Λοιπόν, προφανώς αισθάνομαι χαρούμενος μόλις καταλήξαμε σε συμφωνία. Σημαίνει πραγματικά ότι και τα δύο μέρη είναι ευχαριστημένα με αυτό που πήραμε και χαρούμενα να προχωρήσουμε. Και προφανώς, έχουμε μεγάλους στόχους μπροστά μας.

Η Red Bull είναι μια ομάδα που πραγματικά σου παίρνει τα πάντα. Είναι κάτι που από τότε που ήρθα εδώ, το πόσο έντονα είναι όλα σε καλό δρόμο, εκτός πίστας, και είναι μια πρόκληση που δεν έχεις πουθενά αλλού. Δεν είχα τέτοια πρόκληση στην καριέρα μου.

Όταν υπογράφω, είμαι πραγματικά έτοιμος και πρόθυμος να δώσω το 100%. Ήταν απλώς μια πολύ απλή διαπραγμάτευση. Προφανώς, είμαι στην ομάδα εδώ και μερικά χρόνια, οπότε είναι πάντα, νομίζω, όταν είσαι ήδη εκεί, είναι πολύ πιο εύκολο να καταλήξεις σε συμφωνία».

Μετά από ένα δυνατό ξεκίνημα στη φετινή σεζόν κατά τη διάρκεια των αγώνων, φάνηκε ότι η επέκταση του Πέρες ήταν μια τυπική διαδικασία. Ωστόσο, μια μικρή πτώση τις τελευταίες εβδομάδες δημιούργησε κάποιες αμφιβολίες για το αν η Red Bull θα ήθελε να τον κρατήσει.

Ο Πέρες παραδέχτηκε ότι μιλούσε με διαφορετικές ομάδες, αλλά η συντριπτική προτιμώμενη επιλογή του ήταν να παραμείνει στη Red Bull. «Θέλω να πω, πάντα μιλάς με δύο διαφορετικές ομάδες», πρόσθεσε. «Υπήρχαν και άλλες επιλογές εκεί έξω, αλλά για μένα, το σχέδιό μου Α, Β και Γ ήταν σίγουρα να μείνω στη Red Bull.

Θέλω πραγματικά να τελειώσω την καριέρα μου στη Red Bull. Είναι μια ομάδα που μου έχει δώσει τόσα πολλά στην καριέρα μου που είμαι πολύ χαρούμενος. Και ναι, θέλω απλώς να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό σε αυτή την ομάδα μέχρι τον τελευταίο μου γύρο».

Όσον αφορά την απόδοση στην πίστα, η Red Bull απέτυχε να κερδίσει δύο από τους τελευταίους αγώνες - το χειρότερο σερί της από την αρχή του 2022. Δεδομένων των σταθερών κανονισμών, ο Πέρες δεν εκπλήσσεται που η Ferrari και η McLaren έχουν μειώσει τη διαφορά.

«Λοιπόν, νομίζω ότι είναι φυσικό, ξέρετε. Είναι η τρίτη χρονιά των ίδιων κανονισμών. Είναι φυσικό οι ομάδες να έρχονται πιο κοντά μας. Δυσκολευόμαστε επίσης να βρούμε απόδοση. Αλλά, ναι, νομίζω ότι ξέρουμε από πού θα προέλθει το μεγαλύτερο κομμάτι της απόδοσής μας. Δεν νομίζω ότι έχουμε ξεκλειδώσει τόσο πολύ κατά τη διάρκεια της χρονιάς σε σύγκριση με άλλες ομάδες.

Έτσι, ελπίζουμε ότι μόλις είμαστε σε θέση να ξεκλειδώσουμε μερικές από αυτές τις επιδόσεις, μπορούμε να είμαστε σε καλύτερη κατάσταση, ειδικά σε διαφορετικούς τύπους σιρκουί. Αλλά ναι, ο ανταγωνισμός είναι σούπερ, εξαιρετικά υψηλός. Και νομίζω ότι αυτό το Σαββατοκύριακο υπάρχουν τρεις ή τέσσερις ομάδες που μπορούν δυνητικά να πάρουν τη νίκη. Οπότε νομίζω ότι είναι υπέροχο να έχουμε αυτόν τον ανταγωνισμό».