Ο Βασέρ εξηγεί πως η Ferrari έχει βελτιώσει τη στρατηγική και τις αποφάσεις της

Φρεντ Βασέρ

i

©Scuderia Ferrari

Ο Βασέρ εξηγεί πως η Ferrari έχει βελτιώσει τη στρατηγική και τις αποφάσεις της

Άγγελος Φραγκισκάτος 15:15 - 10.04.2024 / Ανανεώθηκε: 15:16 - 10.04.2024

Ο επικεφαλής της Ferrari, Φρεντ Βασέρ σε δηλώσεις του εξήγησε πως η Scuderia έχει βελτιώσει τη στρατηγική και τις αποφάσεις της.

Η Ferrari είχε αποκτήσει μια κακή φήμη σχετικά με τη στρατηγικής της, καθώς για αρκετές σεζόν πήρε πολλές λάθος αποφάσεις, οι οποίες έχουν κοστίσει στους οδηγούς της κατά καιρούς. Όμως αυτό έχει αλλάξει υπό την ηγεσία του Φρεντ Βασέρ.

Οι Κάρλος Σάινθ και Σαρλ Λεκλέρ πήραν το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα στο γκραν πρι της Ιαπωνίας, παρά τη διαφορά που είχαν με τον νικητή του αγώνα, Μαξ Φερστάπεν. Εκκινώντας από τις θέσεις 4 και 9 του grid κατάφεραν να τερματίσουν στις θέσεις 3 και 4, έχοντας εξαιρετική παρουσία.

Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, ο Βασέρ ρωτήθηκε για το τι έχει αλλάξει στο τμήμα στρατηγικής της ιταλικής ομάδας.

«Μέρος αυτού είναι η στρατηγική, μέρος του είναι η διαχείριση των ελαστικών γιατί όταν έχεις το ρυθμό, είναι πιο εύκολο να διαχειρίζεσαι καταστάσεις. Έρχεσαι με αυτοπεποίθηση. Είναι πολύ πιο ήρεμα στο pit wall και είναι ο καλύτερος τρόπος για να πάρεις μια καλή απόφαση και όλα πάνε προς την ίδια κατεύθυνση και είναι ένα ομαλό περιβάλλον.

κατάσταση είναι ότι πρέπει να τα βάλεις όλα μαζί και όταν αρχίζεις να πηγαίνεις προς τη σωστή κατεύθυνση, όλοι πιέζουν, όλοι είναι πιο ήρεμοι, όλοι έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Κάναμε ένα καλό βήμα με το μονοθέσιο τον χειμώνα και ακόμη και το τελευταίο μέρος του περασμένου έτους. Όλοι είναι πολύ πιο σίγουροι για την ομάδα και πιο ήρεμοι. Κάνουμε καλή δουλειά μαζί».

Η Ferrari τείνει να είναι ο πλησιέστερος αντίπαλος της Red Bull στις κατατακτήριες δοκιμές, όμως δυσκολεύτηκε σε αυτές στην πίστα της Σουζούκα, κάτι που ο Βασέρ αναγνώρισε ότι η ομάδα πρέπει να βελτιώσει.

«Ήταν μια πολύ καλή Κυριακή για την ομάδα. Είχαμε μια καλή ανάκαμψη μετά από τις λίγο δύσκολες κατατακτήριες. Είχαμε μια δυνατή Κυριακή με καλή στρατηγική και καλή διαχείριση ελαστικών. Αν θέλουμε να κάνουμε ένα καλύτερο Σαββατοκύριακο, πρέπει να βελτιώσουμε περισσότερο το Σάββατο».