Τεράστια η ζημιά στο σασί της Williams του Άλμπον, στο εργοστάσιο άμεσα για επισκευές

Άλεξ Άλμπον και Ντάνιελ Ρικιάρντο

i

©Red Bull

Τεράστια η ζημιά στο σασί της Williams του Άλμπον, στο εργοστάσιο άμεσα για επισκευές

Άγγελος Φραγκισκάτος 11:52 - 10.04.2024 / Ανανεώθηκε: 11:55 - 10.04.2024

Η Williams θα χρειαστεί να στείλει το σασί του Άλεξ Άλμπον πίσω στο εργοστάσιο για επισκευές, πριν ταξιδέψει στη Σαγκάη για το γκραν πρι της Κίνας.

Ο τέταρτος γύρος του παγκόσμιου πρωταθλήματος της Formula 1, το GP της Ιαπωνίας κόστισε πολύ στη Williams μεταφορικά και κυριολεκτικά, καθώς ο Άλεξ Άλμπον κατέληξε στον προστατευτικό τοίχο της στροφής 2, στον πρώτο μόλις γύρο του αγώνα, μετά από επαφή με τον Ντάνιελ Ρικιάρντο της RB.

Αυτή η ζημιά είχε ως αποτέλεσμα το σασί του μονοθεσίου του να υποστεί ζημιές και η Williams μη έχοντας τρίτο σασί διαθέσιμο, αποφάσισε να στείλει στο εργοστάσιο της στην Αγγλία το σασί προκειμένου να επισκευαστεί και να σταλεί στη Σαγκάη, για το επόμενο GP. Σε περίπτωση που δεν μπορέσουν να το καταφέρουν, η βρετανική ομάδα θα πάρει μέρος με ένα μονοθέσιο στην Κίνα.

Ο Άλμπον δήλωσε μετά την ολοκλήρωση του αγώνα πως σκεφτόταν την κατάσταση των ανταλλακτικών της Williams ακόμη και πριν συμβεί το ατύχημα.

«Έγινε ακριβώς αυτό που δεν χρειαζόμασταν. Η ίδια η πρόσκρουση ήταν σχετικά χαμηλής ταχύτητας, αλλά είναι ο τρόπος με τον οποίο χτύπησα τον προστατευτικό τοίχο με τα ελαστικά. Κανονικά, έχουμε αυτού του είδους τα πλαστικά φράγματα, το Armco. Αλλά τα ελαστικά σε σταματάνε πραγματικά πολύ βίαια. Είναι οι ερωτήσεις που με ανησυχούν είναι όχι για μένα, (αλλά) για το αυτοκίνητο, γιατί εκεί μπορείς να κάνεις ζημιά».

Ο επικεφαλής της Williams, Τζέιμς Βόουλς, εξήγησε τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα του: «Το τρίτο σασί δεν θα είναι μαζί μας μέχρι τον αγώνα στο Μαϊάμι το νωρίτερο. Για να έχεις ένα νέο σασί έτοιμο σε 8 με 10 εβδομάδες, πρέπει να αφιερώσεις όλους τους πόρους και τις εργασίες του οργανισμού σου.

Αυτός είναι ο χρόνος που απαιτείται για το τρίτο σασί, όχι για τα δύο πρώτα. Δεν το κάνουμε όμως εμείς αυτό. Έχουμε ανθρώπους που δουλεύουν σε ανταλλακτικά και σε αναβαθμίσεις. Είναι ένας πολύ περίπλοκος τομέας. Χρειάζονται χιλιάδες εξαρτήματα για να συναρμολογηθεί ένα σασί. Ο στόχος μας ήταν να είχαμε από το ξεκίνημα της σεζόν τρία σασί».