Ο Τσουνόντα θέλει η αξία του να αναγνωριστεί από τη Red Bull

Γιούκι Τσουνόντα

i

©Photo by Bryn Lennon - Formula 1/Formula 1 via Getty Images

Ο Τσουνόντα θέλει η αξία του να αναγνωριστεί από τη Red Bull

Ο Γιούκι Τσουνόντα είναι αποφασισμένος να κάνει ότι περνάει από το χέρι του ώστε να αγωνιστεί στο μέλλον στη Red Bull.

Ο Γιούκι Τσουνόντα ξεκαθάρισε πως θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του, προκειμένου να αγωνιστεί στο μέλλον με την πρώτη ομάδα της Red Bull.

Ο Ιάπωνας πιλότος προς το παρόν έχει το πάνω χέρι στην κόντρα του με τον ομόσταβλο του στην RΒ, Ντάνιελ Ρικιάρντο, έχοντας κάνει καλύτερο ξεκίνημα στη φετινή σεζόν της Formula 1.

Συγκεκριμένα ο Τσουνόντα είναι στην 11η θέση στη βαθμολογία των οδηγών, ενώ ο Αυστραλός πιλότος βρίσκεται στην 17η θέση χωρίς κανέναν πόντο, μαζί με τους Βάλτερι Μπότας (Kick Sauber), Εστεμπάν Οκόν (Alpine), Πιέρ Γκασλί (Alpine), Λόγκαν Σάρτζεντ (Williams ), Γκουάνγιου Ζου (Kick Sauber) και Άλεξ Άλμπον (Williams).

Στις κατατακτήριες δοκιμές του γκραν πρι της Ιαπωνίας, ο Τσουνόντα κατάφερε να μπει στο Q3, αφήνοντας εκτός τον Ρικιάρντο. Στον Κυριακάτικο αγώνα (7/4) ο πρώτος τερμάτισε στη 10η θέση της τελικής κατάταξης και πήρε έναν βαθμό. Από την άλλη πλευρά ο δεύτερος εγκατέλειψε από τη διαδικασία.

Μόλις στον πρώτο γύρο του αγώνα, ο Άλμπον (Williams) και ο Ρικιάρντο (RB) είχαν επαφή στη δεύτερη στροφή, καθώς ο πίσω δεξί τροχός του δεύτερου ακούμπησε στον εμπρός αριστερό του πρώτου, με αποτέλεσμα αμφότεροι να βγουν εκτός πίστας και να καταλήξουν στον προστατευτικό τοίχο. Ευτυχώς και οι δύο οδηγοί βγήκαν από τα μονοθέσια τους χωρίς να έχουν τραυματιστεί.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο Τσουνόντα ανέφερε ότι θέλει να ανεβάσει την αξία του ως οδηγός και ξεκαθάρισε πως αν η επιλογή της Red Bull δεν πιάσει τόπο είναι διατεθειμένος να διευρύνει τις επιλογές του.

«Ελπίζω η Red Bull να αναγνωρίσει την αξία μου. Ταυτόχρονα όμως, θέλω όσο πιο πολύ γίνεται να δείξω τις δυνατότητες μου ακόμη και σε άλλες ομάδες. Θέλω απλά να ανεβάσω την αξία μου ως οδηγός και να δείξω ότι μπορώ να ''παλέψω''. Δεν ξέρω τι γίνεται με την Red Bull, αλλά ελπίζω να με υπολογίζουν σοβαρά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ιάπωνας πιλότος.