Χάμιλτον: «Δεν έστριβε το μονοθέσιο»

Λιούις Χάμιλτον

i

©Mercedes

Χάμιλτον: «Δεν έστριβε το μονοθέσιο»

Ο Λιούις Χάμιλτον μετά το πέσιμο της καρό σημαίας στην πίστα της Σουζούκα ήταν αποκαρδιωμένος για την απόδοση της Mercedes W15.

Η αισιοδοξία του Λιούις Χάμιλτον μετά τις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου (6/4) για το γκραν πρι της Ιαπωνίας στον αγώνα της Κυριακής (7/4) μετατράπηκε σε πλήρη απογοήτευση.

Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής τερμάτισε στην 9η θέση της τελικής κατάταξης, έχοντας εκκινήσει από την 7η. Η διαφορά του Βρετανού πιλότου με τον νικητή του GP Μαξ Φερστάπεν ήταν 48 δευτερόλεπτα.

Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, ο Χάμιλτον εμφανίστηκε αποκαρδιωμένος με τον τρόπο που εξελίχθηκε το GP της Ιαπωνίας, λέγοντας: «Δεν πιστεύω πως θα κερδίζαμε τίποτα αν είχαμε άλλη στρατηγική. Δεν ξέρω τι διαφορετικό μπορούσε να γίνει. Είχαμε δύο απαίσια σετ σκληρών ελαστικών για τον αγώνα σήμερα.

Ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας. Νομίζω στην αρχή του αγώνα είχα ζημιά στο μονοθέσιο όταν ο Σαρλ με πέρασε από την εξωτερική. Είχα πάρα πολλή υποστροφή στο πρώτο μέρος του αγώνα, δεν μπορούσα να στρίψω το μονοθέσιο».

Ερωτηθείς από το Sky Sports για το αν η Mercedes ακολούθησε λάθος στρατηγική με τα ελαστικά στη Σουζούκα, ο Χάμιλτον δήλωσε: «Η σκληρή γόμα ελαστικών ήταν πολύ κακή σήμερα. Η μεσαία γόμα ελαστικών ήταν καλύτερη, οπότε εκ του αποτελέσματος έπρεπε να είχαμε δύο σετ της μεσαίας γόμας ελαστικών. Όμως συνολικά το μονοθέσιο ήταν πολύ κακό σήμερα».

Επόμενος αγώνας της Formula 1 είναι το γκραν πρι της Κίνας σε δύο εβδομάδες, το τριήμερο 19-21 Απριλίου.