Φερστάπεν: «Δεν θα μπορούσαν τα πράγματα να πάνε καλύτερα για εμάς»

Μαξ Φερστάπεν

i

©Red Bull Content Pool

Φερστάπεν: «Δεν θα μπορούσαν τα πράγματα να πάνε καλύτερα για εμάς»

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μαξ Φερστάπεν μετά τη νίκη του στο γκραν πρι της Ιαπωνίας.

Ο Μαξ Φερστάπεν μετά από ένα διάλειμμα, πήρε την τρίτη του νίκη σε τέσσερες αγώνες στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1, με τον πιλότο της Red Bull να κυριαρχεί στο γκραν πρι της Ιαπωνίας.

Μάλιστα η Red Bull έκανε το 1-2, καθώς πίσω από τον Ολλανδό τερμάτισε ο Σέρχιο Πέρες, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο Φερστάπεν πήρε και τον έξτρα βαθμό για τον ταχύτερο γύρο στη Σουζούκα.

Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής δήλωσε: «Ήταν ένας ωραίος αγώνας. Το σημείο κλειδί ήταν να παραμείνω μπροστά στην εκκίνηση. Από εκείνο το σημείο και μετά, η απόδοση του μονοθεσίου βελτιωνόταν στον αγώνα.

Όλα εξελίχθηκαν πολύ καλά για εμάς, τα pit stop και η στρατηγική. Δεν θα μπορούσαν τα πράγματα να πάνε καλύτερα», ανέφερε αρχικά,

Για την εγκατάλειψή του από μηχανικό πρόβλημα στην Αυστραλία, ο Φερστάπεν επέστρεψε στη... φυσική του θέση, λέγοντας: «Ο προηγούμενος αγώνας ήταν ένα μικρό πισωγύρισμα, όμως είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέψαμε στην κορυφή, μπροστά στους φίλους της ομάδας και της Honda», πρόσθεσε ο Ολλανδός.

Σχετικά με τον αγώνα στην Κίνα που επιστρέφει στο πρόγραμμα της F1 μετά την πανδημία, ο Φερστάπεν απάντησε: «Θα είναι ιδιαίτερες οι συνθήκες, επιστρέφουμε εκεί μετά από αρκετό καιρό και μάλιστα με αγώνα σπριντ. Θα έχουμε μόνο μία περίοδο ελεύθερων δοκιμών για να προσαρμοστούμε. Θα είναι ένα ενδιαφέρον τριήμερο», κατέληξε ο οδηγός της Red Bull.