Formula 1: Η βαθμολογία σε οδηγούς και κατασκευαστές μετά το γκραν πρι της Ιαπωνίας

Σέρχιο Πέρες

i

©Photo by Peter Fox/Getty Images

Formula 1: Η βαθμολογία σε οδηγούς και κατασκευαστές μετά το γκραν πρι της Ιαπωνίας

Άγγελος Φραγκισκάτος 11:31 - 07.04.2024 / Ανανεώθηκε: 11:31 - 07.04.2024

Δείτε τους πίνακες βαθμολογίας για οδηγούς και ομάδες στο φετινό πρωτάθλημα Formula 1, έπειτα από τον περίπατο του Μαξ Φερστάπεν στο GP της Ιαπωνίας.

Ο Μαξ Φερστάπεν επέστρεψε στις νίκες, καθώς πρώτευσε στο ιαπωνικό γκραν πρι της Formula 1, ενώ η Red Bull έκανε το 1-2, αφού δεύτερος τερμάτισε ο Μεξικανός ομόσταυλος του Ολλανδού, Σέρχιο Πέρες.

Ξεκινώντας από την πολ ποζίσιον για τέταρτη φορά σε ισάριθμους αγώνες εφέτος, ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής κυριάρχησε από την αρχή μέχρι το τέλος και δεν ανησύχησε ποτέ από τους αντιπάλους του σε μια από τις αγαπημένες του πίστες, όπου πέτυχε την τρίτη διαδοχική νίκη του. Ο Πέρες ήταν σταθερός όλο το τριήμερο και «χάρισε» στη Red Bull ένα τρίτο 1-2 σε τέσσερα γκραν πρι.

Μάλιστα ο Φερστάπεν έκανε και τον ταχύτερο γύρο στη Σουζούκα και συνολικά πήρε 26 βαθμούς και αύξησε στους 13 πόντους τη διαφορά του από τον δεύτερο στην κατάταξη, Πέρες.

Στη 3η θέση στη βαθμολογία των οδηγών βρίσκεται ο Σαρλ Λεκλέρ, μετά την κατάκτηση της 4ης θέσης στον αγώνα της Ιαπωνίας.

Στη βαθμολογία των κατασκευαστών. η Red Bull μετά το 1-2 των Φερστάπεν και Πέρες αύξησε τη διαφορά της στους 21 βαθμούς (141 βαθμούς) από τη Ferrari (120 βαθμούς), ενώ στη 3η και 4η θέση ακολουθούν η McLaren (69 βαθμούς) και Mercedes (34 βαθμούς).

Δείτε τις βαθμολογίες σε οδηγούς και κατασκευαστές μετά το GP της Ιαπωνίας:

Tags: