Αλόνσο για την ποινή στην Αυστραλία: «Δεν θα αλλάξω τον τρόπο που οδηγώ»

Φερνάντο Αλόνσο

i

©Aston Maartin

Αλόνσο για την ποινή στην Αυστραλία: «Δεν θα αλλάξω τον τρόπο που οδηγώ»

Άγγελος Φραγκισκάτος 22:30 - 05.04.2024 / Ανανεώθηκε: 22:35 - 05.04.2024

Ο Φερνάντο Αλόνσο δήλωσε ότι έμεινε έκπληκτος με το γεγονός ότι οι αγωνοδίκες του επέβαλαν ποινή στο GP της Αυστραλίας, αλλά παρ' όλα αυτά δεν θα αλλάξει το οδηγικό του στυλ. 

Ο Φερνάντο Αλόνσο τιμωρήθηκε με ποινή 20 δευτερολέπτων στο γκραν πρι της Αυστραλίας για τον τρόπο με τον οποίο αμύνθηκε στον Τζορτζ Ράσελ στον τελευταίο γύρο γύρω του GP του Άλμπερτ Παρκ.

Η πρόωρη επιβράδυνσή του, με στόχο να εξασφαλίσει μια καθαρή έξοδο από τη στροφή 6, έπιασε τον Ράσελ αιφνιδιασμένο και ο οδηγός της Mercedes έχασε το κράτημα στον βρώμικο αέρα πριν προσκρούσει στον προστατευτικό τοίχο και καταλήξει στη μέση της πίστας.

Στο περιθώριο του γκραν πρι της Ιαπωνίας, ο Αλόνσο δήλωσε ότι έμεινε έκπληκτος με το γεγονός ότι οι αγωνοδίκες του επέβαλαν ποινή, αλλά παρ' όλα αυτά δεν θα αλλάξει το οδηγικό του στυλ.

«Ήταν λίγο περίεργη η ποινή στην Αυστραλία, ξαφνιάστηκα. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, πρέπει να το αποδεχθούμε και να συγκεντρωθούμε εδώ. Δεν νομίζω όμως ότι (η ποινή) θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οδηγούμε και πώς προσεγγίζουμε τους αγώνες.

Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να οδηγούμε με τον ίδιο τρόπο για 57 γύρους. Κάποιες φορές κρατάμε έναν πιο αργό και σταθερό ρυθμό για να εξοικονομήσουμε καύσιμα ή να προστατεύσουμε τα ελαστικά μας. Είναι απόλυτα φυσιολογικό. Όπως και ήταν και θα είναι για πάντα, στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Δεχτήκαμε λοιπόν μία ποινή, η οποία δύσκολα θα επιβληθεί ξανά», ανέφερε ο ο οδηγός της Aston Martin στο motorsport.com.