Με ειδικό χρωματισμό στη Σουζούκα η McLaren (vid & pics)

Χρωματισμός McLaren για το GP Ιαπωνίας

i

©McLaren

Με ειδικό χρωματισμό στη Σουζούκα η McLaren (vid & pics)

Άγγελος Φραγκισκάτος 10:49 - 04.04.2024 / Ανανεώθηκε: 10:52 - 04.04.2024

Η McLaren θα αγωνιστεί στη Σουζούκα το προσεχές τριήμερο (5/7-4) με ιδιαίτερο χρωματισμό.

Μετά από κενό μίας εβδομάδας η δράση στον «μαγικό κόσμο» της Formula 1 επιστρέφει με το γκραν πρι της Ιαπωνίας το τριήμερο 5-7 Απριλίου. Το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ θα επισκεφθεί την ιστορική Σουζούκα, μία από τις αγαπημένες πίστες των οδηγών στο πρόγραμμα αγώνων

Στο πλαίσιο του τέταρτου γύρου του παγκοσμίου πρωταθλήματος, η McLaren θα πάρει μέρος με έναν ιδιαίτερο χρωματισμό στην MCL38 σε σχέση με με τα τρία γκραν πρι της χρονιάς. 

Γκράφιτι λεπτομέρειες βρίσκονται στην εμπρός αεροτομή της βρετανικής ομάδας, στα sidepods και στην εισαγωγή αέρα πάνω από το κεφάλι των Λάντο Νόρις και Όσκαρ Πιάστρι. Το σχέδιο είναι εμπνευσμένο από το Εντομότζι το οποίο είναι μια μορφή ιαπωνικής καλλιγραφίας.

Η ΜcLaren εξήγησε: «Η τέχνη του MILTZ είναι εμπνευσμένη από την Edomoji, την παραδοσιακή ιαπωνική ακλλιγραφία, η οποία συνυφαίνεται με τη μοντέρνα τέχνη και την κουλτούρα και σε αυτή την περίσταση αναπαριστά την ταχύτητα ενός αυτοκινήτου της Formula 1 με τη μορφή ενός δράκου που διασχίζει με ταχύτητα τα σύννεφα».

Σύμφωνα με την βρετανική ομάδα ο σκοπός της καμπάνιας είναι να δώσει ευκαιρίες σε ανερχόμενους δημιουργούς, μέσω μιας παγκόσμιας αγωνιστικής πλατφόρμας, προκειμένου να προβάλλουν την τέχνη τους.

Θυμίζουμε πως το 2021 στο γκραν πρι του Μονακό αγωνίστηκε με τα χρώματα της Gulf και πήρε βάθρο με τον Λάντο Νόρις, ενώ τη περασμένη σεζόν γιόρτασε τα 60 χρόνια επιτυχιών της με τον εντυπωσιακό «Triple Crown» χρωματισμό ο οποίος πήρε μέρος στα γκραν πρι Ισπανίας και Μονακό.

Tags: