Σάινθ: «Πίστεψα πως θα ήταν πολύ δύσκολο να ανέβω στο βάθρο»

Κάρλος Σάινθ

i

©Photo by Kym Illman/Getty Images

Σάινθ: «Πίστεψα πως θα ήταν πολύ δύσκολο να ανέβω στο βάθρο»

Άγγελος Φραγκισκάτος 12:17 - 07.04.2024 / Ανανεώθηκε: 12:21 - 07.04.2024

Ο Κάρλος Σάινθ έμεινε ικανοποιημένος για το γεγονός πως ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου στο γκραν πρι της Ιαπωνίας.

Ο Κάρλος Σάινθ με έξυπνη οδήγηση κατάφερε να τερματίσει στη 3η θέση του γκραν πρι της Ιαπωνίας, πίσω από τον νικητή του αγώνα, Μαξ Φερστάπεν και τον Σέρχιο Πέρες.

Έτσι ο οδηγός της Ferrari έφτασε τα τρία βάθρα σε τέσσερις αγώνες στη φετινή σεζόν του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.

Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, ο Ισπανός πιλότος αναφέρθηκε στο πώς έζησε τον αγώνα του, λέγοντας: 

«Είχα έναν πολύ καλό αγώνα. Είμαι πολύ χαρούμενος. Ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας λόγω της φθοράς ελαστικών και ξαφνικά όταν συννέφιασε κατάφερα να διαχειριστώ καλύτερα τα ελαστικά μου. Πίστεψα για μια στιγμή πως μπορούσα να κάνω στρατηγική ενός pit-stop.

Έπρεπε να κάνω πολλά προσπεράσματα, όμως παραδοσιακά στη Σουζούκα αυτό δεν είναι εύκολο. Πρέπει να έχεις καλή έξοδο από το τελευταίο σικέιν. Έκανα προσπεράσματα αλλά ήταν δύσκολα», ανέφερε χαρακτηριστικά στον Μαρκ Ουέμπερ.

Στη συνέχεια ο Σάινθ ρωτήθηκε για το πώς ένιωθε μετά τη δεύτερη αλλαγή ελαστικών του: «Μετά το τελευταίο pit-stop, πίστεψα πως θα ήταν πολύ δύσκολο να ανέβω και πάλι στην 3η θέση. Δυσκολεύτηκα να περάσω τις Mercedes και ήταν πολύ δύσκολο να ακολουθήσω άλλα μονοθέσια.

Έπρεπε να έχω διαφορά στην απόδοση ελαστικών για να φτάσω τον Λεκλέρ και τον Νόρις. Μου άρεσε πολύ η αίσθηση που είχα με τη σκληρή γόμα και κατάφερα να πιέσω», κατέληξε ο πιλότος της Ferrari.