Πέρες: «Τα δύο μονοθέσια της Red Bull είναι ίδια, αυτό που λέγεται είναι τρελό»

Σέρχιο Πέρες

i

©SS Instagram

Πέρες: «Τα δύο μονοθέσια της Red Bull είναι ίδια, αυτό που λέγεται είναι τρελό»

Άγγελος Φραγκισκάτος 14:15 - 22.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:19 - 22.07.2023

Σε συνέντευξή του στην «Mundo Deportivo», ο Σέρχιο Πέρες μίλησε για την πιθανή διαφορά που μπορεί να έχει το δικό του μονοθέσιο και του ομόσταβλού του Μαξ Φερστάπεν. Επίσης ο Μεξικανός οδηγός αναφέρθηκε και για τις φήμες που ακούγονται για το μέλλον του.

Μετά από πέντε διοδοχικά γκραν πρι χωρίς να μπορέσει να μπει στο Q3 και μετά από ένα νέο ατύχημα αυτή την Παρασκευή (21/7) στις ελεύθερες δοκιμές της Ουγγαρίας, ο Σέρχιο Πέρες βρίσκεται υπό έλεγχο στη πίστα του Hungaroring από τους ανθρώπους της Red Bull. 

Ο Μεξικανός οδηγός έδωσε μια συνέντευξη στην «Mundo Deportivo» στην οποία επισημαίνει μερικές από τις ιστορίες που λέγονται για την πιθανή διαφορά μεταξύ του μονοθεσίου του και του Μαξ Φερστάπεν, καθώς αντιμετώπισε πολύ δύσκολες στιγμές τη φετινή σεζόν. 

Δύο διαφορετικά μονοθέσια; 

«Τα μονοθέσια είναι τα ίδια. Το ενδιαφέρον της ομάδας είναι να υπάρχουν και τα δύο αυτοκίνητα εκεί πάνω (στο βάθρο) σε κάθε αγώνα. Είναι τρελό αυτό που λέγεται έξω. Υπάρχουν πολλές εικασίες». Ο Μεξικανός οδηγός αρνείται ότι το μονοθέσιό του «αγγίχθηκε» σε κανέναν από τους αγώνες, λέγοντας: «Όχι, όχι, αυτό είναι αδύνατο! Η ομάδα είναι απόλυτα επικεντρωμένη στο να μου δώσει την ευκαιρία να αποδώσω όσο καλύτερα μπορώ». 

Οι δυσκολίες ενός πολύ επιθετικού μονοθεσίου

«Ναι, ναι... στο τέλος φεύγει η ανάπτυξή σου και οι αγώνες περνούν και μερικές φορές νιώθεις ότι...! Δεν μπορούσα να το κάνω όπως πριν και πρέπει να το ψάξω στο στήσιμο». 

Το μέρος με τη μεγαλύτερη πίεση στη σχάρα

«Επαναβεβαιώνω τον εαυτό μου. Το 90% των οδηγών θα «βυθιζόταν» δίπλα στον Φερστάπεν. Εάν δεν είσαι ψυχικά δυνατός, δεν μπορείς να είσαι στη Red Bull. Εδώ δεν πρέπει να υποτιμάς το επίπεδο πίεσης στο οποίο υποβάλλεσαι. Είναι σταθερή πίεση από τον Τύπο, όπως ο Φέρτον δεν το έχω δει ποτέ πριν από την ομάδα της Mercedes. μου λέει Ναι, όλοι οι οδηγοί τους είχαν δύσκολες στιγμές, αλλά δεν συμβαίνει τίποτα. Δεν είναι όπως στη Red Bull, όπου έχεις μια κακή στιγμή και πρέπει να φύγεις από την ομάδα».

Αγνοεί τις φήμες του μέλλοντος

«Τώρα σκέφτομαι μόνο αυτή τη στιγμή, να επιστρέψω στο επίπεδο που είχα στην αρχή της σεζόν, γιατί πολλοί άνθρωποι ξεχνούν και πιστεύουν ότι είμαι δεύτερος στο πρωτάθλημα επειδή δίνουν βαθμούς. Σωστά; Αν συνεχίσω δεύτερος στο πρωτάθλημα μετά την κακή πορεία που είχα, είναι λόγω του καλού μου ξεκινήματος της χρονιάς. Αλλά τελικά, ο μόνος μου στόχος τώρα είναι να επιστρέψω σε αυτό το επίπεδο και δεν σκέφτομαι πέρα ​​από αυτό. Δεν σκέφτομαι το 2025», τόνισε ο Πέρες.