Ο Λεκλέρ γρηγορότερος στο FP2 της Ουγγαρίας σε περίεργα δοκιμαστικά

Γρήγορη η Ferrari όμως οι άλλοι μεγάλοι δεν άνοιξαν τα χαρτιά τους

Ο Λεκλέρ γρηγορότερος στο FP2 της Ουγγαρίας σε περίεργα δοκιμαστικά

Δημήτρης Μπαλής 19:59 - 21.07.2023 / Ανανεώθηκε: 20:04 - 21.07.2023

Ο νέος τρόπος χρήσης ελαστικών οδήγησε τις ομάδες σε αλλαγή στρατηγικής στα δοκιμαστικά της Ουγγαρίας.

Με καλές καιρικές συνθήκες και σε στεγνό οδόστρωμα πραγματοποιήθηκε το δεύτερο σκέλος των ελεύθερων δοκιμαστικών στη Βουδαπέστη.

Κι ενώ το μεσημέρι είχαμε βροχή στη μία ώρα του πρώτου σκέλους, τώρα με στεγνό οδόστρωμα οι οδηγοί χρησιμοποίησαν τη μεσαία και τη μαλακή γόμα της Pirelli.

Ο Σαρλ Λεκλέρ ήταν ο ταχύτερος στην απογευματινή ωριαία διαδικασία, κατά τη διάρκεια της οποίας έκανε χρόνο 1:17.686 για να τερματίσει μόλις 0,015 δευτερόλεπτα πιο γρήγορα από τον Λάντο Νόρις της McLaren.

Ο Πιέρ Γκασλί ήταν ο τρίτος ταχύτερος με την Alpine, αν και οι χρόνοι ήταν σε μεγάλο βαθμό μη αντιπροσωπευτικοί καθώς πραγματοποιήθηκαν διάφορα σχέδια τρεξίματος στο πλαίσιο της δοκιμής «Alternative Tire Allocation» της Pirelli, με δύο σετ ελαστικών λιγότερα διαθέσιμα στις ομάδες το Σαββατοκύριακο.

Σε αντίθεση με το πρωί που ο Πέρες χτύπησε τη Red Bull και είχαμε διακοπή της διαδικασίας, τώρα το απόγευμα δεν υπήρχαν καθυστερήσεις, αν και ο Όσκαρ Πιάστρι έμεινε περιορισμένος στο γκαράζ του για 20 λεπτά έχοντας σπάσει το πάτωμά του.

Ο Σέρχιο Πέρες πήρε μέρος καθώς οι μηχανικοί δούλεψαν ταχύτατα για να επισκευάσουν το μονοθέσιο αλλά έχοντας πρόβλημα με τα μαλακά ελαστικά έμεινε με τον 18ο χρόνο.

Ο Γιούκι Τσουνόντα σημείωσε έναν πρώιμο χρόνο με μαλακά ελαστικά για να καταταγεί τέταρτος, μπροστά από τη δεύτερη Alpine του Εστεμπάν Οκόν.

Ο Νίκο Χούλκενμπεργκ με τη Haas ήταν έκτος ταχύτερος μπροστά από τον Βάλτερι Μπότας της Alfa Romeo και τον Φερνάντο Αλόνσο της Aston Martin.

Ο Ζου με τη δεύτερη Alfa Romeo βρέθηκε στο top 10 μπροστά από τη Ferrari του Κάρλος Σάινθ, με τον Μαξ Φερστάπεν μόλις 11ο ταχύτερο για τη Red Bull.

Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο στην επανεμφάνισή του ήταν μόλις επτά δέκατα μακριά στη 14η θέση με την AlphaTauri, ενώ ο Λιούις Χάμιλτον ήταν πάνω από ένα δευτερόλεπτο πιο αργός από τον Λεκλέρ, στην 16η θέση.

Ο Πιάστρι ήταν 19ος και ο Τζορτζ Ράσελ που ήταν ο ταχύτερος το μεσημέρι, έμεινε 20ός.

Πολύ περίεργα τα δοκιμαστικά και στα δύο σκέλη. Τα μεγάλα ονόματα μάλλον προσπάθησαν να διαφυλάξουν τα ελαστικά τους για το τρίτο σκέλος των ελεύθερων δοκιμών αύριο και ειδικά για τις δοκιμές κατάταξης και βέβαια για τον αγώνα.

Tags: