«Αυτοί οι δύο μπορούν να σταματήσουν το σερί της Red Bull»

Λιούις Χάμιλτον και Μαξ Φερστάπεν στο βάθρο του Αλμπερτ Παρκ με τον τρίτο Φερνάντο Αλόνσο

i

©Pirelli

«Αυτοί οι δύο μπορούν να σταματήσουν το σερί της Red Bull»

Δημήτρης Μπαλής 11:00 - 20.07.2023

Ο Ντέιμον Χιλ πιστεύει πως δύο οδηγοί έχουν τα φόντα να διακόψουν την πετυχημένη φετινή πορεία της Red Bull.

«Παρέλαση» κάνει (και) το 2023 η Red Bull, καθώς πέρυσι κατάφερε να κερδίσει τους 10 από τους 11 τελευταίους αγώνες της σεζόν, ενώ φέτος, έχει καταφέρει να κερδίσει και τους 10 έως τώρα, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ των 11 αλλεπάλληλων (υπάρχει και η τελευταία περσινή).

Φαίνεται πως κανείς δεν μπορεί να τη σταματήσει, ήδη στους Αυστριακούς ετοιμάζονται για μεγάλες αναβαθμίσεις που θα κάνουν την RB19 δύο δέκατα ταχύτερη στον γύρο και στην κυριολεξία αναζητείται αντίπαλος να τη σταματήσει.

Ο Ντέιμον Χιλ, πάντως, φαίνεται να τον βρήκε. Και όχι έναν, αλλά δύο. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής το 1996 με Williams, θεωρεί πως δύο οδηγοί έχουν όλα τα φόντα να διακόψουν το σερί της Red Bull και τους κατονομάζει φυσικά. Ο ένας είναι ο Φερνάντο Αλόνσο της Aston Martin και ο άλλος ο Λιούις Χάμιλτον της Mercedes.

«Το να έχει μια ομάδα μόνο νίκες σε μια σεζόν, είναι κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ ξανά. Από τη Red Bull λένε πως είναι δύσκολο να το κάνουν, αλλά θα το ήθελαν πολύ. Η εμπειρία μου, λέει πως υπάρχουν δύο οδηγοί που ενδέχεται να σταματήσουν το σερί. Ο Φερνάντο ή ο Λιούις θα καταφέρουν να κερδίσουν ξανά», ανέφερε ο Χιλ.

Ωστόσο, ο Βρετανός δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να σαρώσει τα πάντα στο διάβα της η Red Bull, καθώς ενώ στην αρχή οι νίκες εναλλάσσονταν ανάμεσα σε Μαξ Φερστάπεν και Σέρχιο Πέρες, τώρα, υπάρχει... μονοπώλιο από τον Ολλανδό. Έστω κι έτσι, η αυστριακή ομάδα έχει όλα τα φόντα να τα καταφέρει και δη ο πρωταθλητής.

«Αν οι Αλόνσο και Χάμιλτον δεν καταφέρουν να κερδίσουν, τότε ο Μαξ θα πάρει όλες τις νίκες. Θα ήταν απίστευτο κατόρθωμα για αυτόν και τη Red Bull και θα ανέβαζε την αγωνία προς το τέλος της σεζόν».

Tags: