Χάμιλτον: «Ο Φέτελ μου είπε πως κάποιες ομάδες εκφράζονταν ρατσιστικά»

Λιούις Χάμιλτον

i

©Mercedes

Χάμιλτον: «Ο Φέτελ μου είπε πως κάποιες ομάδες εκφράζονταν ρατσιστικά»

Δημήτρης Μπαλής 09:18 - 19.07.2023

Ο Λιούις Χάμιλτον εξέφρασε το παράπονό του που μερικά «γκαράζ» έλεγαν κάποια «βαριά» πράγματα πίσω από την πλάτη του.

Στην αποκάλυψη πως μερικές ομάδες εξέφραζαν ρατσιστικά σχόλια κατά του Λιούις Χάμιλτον, προχώρησε ο Βρετανός οδηγός. Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, ανέφερε πως αυτό το έμαθε από τον πρώην οδηγό των Toro Rosso, Red Bull, Ferrari και Aston Martin, Σεμπάστιαν Φέτελ.

Μάλιστα, ο Γερμανός, που δεν αποκλείεται σύντομα να αναλάβει κάποιο πόστο στην F1, τον στήριξε το 2020, όταν ο ακτιβισμός του «πιλότου» της Mercedes φάνηκε έμπρακτα στην υπόθεση του Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ.

Ο Χάμιλτον είχε καταφέρει να πείσει τη Formula 1 να στηρίξει το κίνημα «Black Lives Matter», με τη συμμετοχή των οδηγών πριν τους αγώνες, αλλά μερικοί δεν το δέχτηκαν. «Πρέπει να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο. Μερικές φορές αναρωτιέμαι. Νοιάζεται κανείς;», σημείωσε ο Χάμιλτον και συνέχισε.

«Ο Σεμπάστιαν ήταν ένας από τους πιο υποστηρικτικούς. Μου είπε πως μερικές ομάδες μιλούσαν ρατσιστικά για μένα. Με βοήθησε το 2020 και δεν έχω δει κανέναν άλλον οδηγό τόσο γενναίο όσο αυτόν. Οι νόμοι πρέπει να αλλάξουν, ώστε μερικοί άνθρωποι να ζουν καλύτερα. Ρισκάρουμε τις ζωές μας προσπαθώντας να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο».

Η χαρακτηριστική κίνηση που έκαναν οι οδηγοί πριν τους αγώνες, ήταν να γονατίσουν, ακουμπώντας στο έδαφος το ένα γόνατό τους. Με αυτόν τον τρόπο τιμούσαν τους ανθρώπους και τα δικαιώματά τους και ενώ η Formula 1 είχε δώσει την άδεια να γίνεται αυτό, μερικοί οδηγοί δεν προτίμησαν να πάρουν θέση.

Tags: