Η Red Bull είχε πλησιάσει ακόμα έναν Γερμανό οδηγό

Ο Νίκο Χούλκενμπεργκ

i

©Haas

Η Red Bull είχε πλησιάσει ακόμα έναν Γερμανό οδηγό

Δημήτρης Μπαλής 10:41 - 18.07.2023 / Ανανεώθηκε: 10:48 - 18.07.2023

Ο Νίκο Χούλκενμπεργκ αποκάλυψε τις συζητήσεις που είχε με τον Χέλμουτ Μάρκο, αναφορικά με την κάλυψη μιας θέσης στους «ταύρους».

Μην έχοντας μείνει ευχαριστημένη από την απόδοση των Άλεξ Άλμπον και Πιερ Γκασλί, η Red Bull αναζητούσε έναν οδηγό που αφενός θα κάλυπτε τη θέση και αφετέρου θα μπορούσε να στηρίξει τον Μαξ Φερστάπεν. Μπορεί αυτός να βρέθηκε στο πρόσωπο του Σέρχιο Πέρες, αλλά ίσως η ιστορία να είχε αλλάξει.

Ο Νίκο Χούλκενμπεργκ από τη μεριά του, πέρασε μια σεζόν ως δοκιμαστής στην τότε Racing Point, καλύπτοντας τρεις φορές το κενό που είχαν αφήσει οι Πέρες και Λανς Στρολ, όταν είχαν βρεθεί θετικοί στον Covid-19. Ναι μεν υπήρξαν συζητήσεις της Red Bull με τον Γερμανό, αλλά ο αγώνας του Πέρες στο Μπαχρέιν, άλλαξε εντελώς τα δεδομένα.

«Υπήρξαν κάποιες συζητήσεις με τον Μάρκο, αλλά ποτέ δεν πίστεψα πως ήταν κάτι το σοβαρό», αποκάλυψε ο Χούλκενμπεργκ, που αν το θέμα εξελισσόταν διαφορετικά, προφανώς δεν θα αποτελούσε έως και σήμερα τον μοναδικό οδηγό με τόσα γκραν πρι στην... πλάτη του, αλλά χωρίς κανένα βάθρο.

Έχει μετάσχει σε 191 αγώνες στη Formula 1, δεν έχει καταφέρει ποτέ να βρεθεί μέσα στην πρώτη τριάδα, αλλά κανένας δεν μπορεί να του καταλογίσει πως δεν προσπαθεί ή ότι είναι αδιάφορος. Και καλός είναι και σταθερός.

Και μιας που η αναφορά έγινε για τη σταθερότητα, ο Χούλκενμπεργκ αναφέρθηκε σε έναν ακόμα οδηγό που είναι συνεπής και πρόκειται για τον Μαξ Φερστάπεν, τον οποίο χαρακτήρισε «δολοφόνο».

«Είναι ο απόλυτος "δολοφόνος". Είναι απίστευτα καλός. Διαθέτει τόσο φυσικό ταλέντο, αλλά είναι καλός και ως άνθρωπος. Δεν λέει ανοησίες. Σου λέει τα πράγματα ως έχουν και είναι ειλικρινής μαζί σου. Και αυτό το εκτιμώ», είπε ο Χούλκενμπεργκ.

Ο Γερμανός ξεκίνησε την καριέρα του στη Formula 1 το 2010 και τα καλύτερα αποτελέσματα που είχε ποτέ είναι οι τέταρτες θέσεις σε Σπα (2012, 2016) και Νότια Κορέα (2013). Έχει κατακτήσει μία πολ ποζίσιον στη Βραζιλία το 2010, ενώ έχει και δύο ταχύτερους γύρους. Στην πλούσια καριέρα του έχει αγωνιστεί για λογαριασμό των Williams, Force India, Sauber, Renault, Racing Point, Aston Martin και Haas.

Tags: