Αντρέτι: «Ο Αλόνσο είναι ο πιο ολοκληρωμένος οδηγός που θα μπορούσε να έχει μία ομάδα»

Αντρέτι: «Ο Αλόνσο είναι ο πιο ολοκληρωμένος οδηγός που θα μπορούσε να έχει μία ομάδα»

Άγγελος Φραγκισκάτος 16:40 - 15.07.2023 / Ανανεώθηκε: 16:44 - 15.07.2023

Ο Μίκαελ Αντρέτι μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Φερνάντο Αλόνσο, αλλά επίσης ο Αμερικάνος αναφέρθηκε και στη παρουσία του Ισπανού στα 500 μίλια της Ινδιανάπολης.

Ο Μίκαελ Αντρέτι ήταν ο επικεφαλής της ομάδας που έδωσε στον Φερνάντο Αλόνσο την πρώτη του ευκαιρία να συμμετέχει στα 500 μίλια της Ινδιανάπολης. Η McLaren συνεργάστηκε με τη δομή του για να βάλει στην πίστα την McLaren-Andretti που οδήγησε η Honda με την οποία ο Ισπανός, στην πρώτη του προσπάθεια, έλαμψε περισσότερο από ποτέ στο IMS

Βίωσε από πρώτο χέρι τη συγκλονιστική επίδοση του δύο φορές παγκόσμιου πρωταθλητή στα 500 μίλια του 2017, η μοίρα του οποίου δεν θα μάθουμε ποτέ ποια θα ήταν αν δεν μεσολάβησε αυτό το μηχανικό πρόβλημα στον κινητήρα της McLaren. Μέχρι τότε ο Αλόνσο πειραματιζόταν με άλλους κλάδους μηχανοκίνητου αθλητισμού και κυνηγούσε το Triple Crown. Τώρα, έξι χρόνια αργότερα, ο Ισπανός παλεύει για το τρίτο του πρωτάθλημα στη Formula 1. 

Ένας πιλότος που εντυπωσιάζει

Για όλους αυτούς τους λόγους, όταν ρωτήθηκε αν εκπλήσσεται που στα σχεδόν 42 του χρόνια ο Αλόνσο εξακολουθεί να παλεύει για μεγάλα ορόσημα, ο Αντρέτι ήταν ξεκάθαρος: «Επιτέλους είναι σε ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο και παίρνει τα μέγιστα από αυτό. Σε όλες τις ομάδες Σε αυτές που ήταν ήταν ο ηγέτης, σχεδόν πάντα ξεπερνούσε τους συμπαίκτες του στις κατατακτήριες και στον αγώνα, οπότε… δεν εκπλήσσομαι».

Ο Αντρέτι μάλιστα θεωρεί ότι, με το κατάλληλο μονοθέσιο, θα μπορούσε να κερδίσει το πολυαναμενόμενο τρίτο παγκόσμιο πρωτάθλημα : «Αν είναι στο σωστό αυτοκίνητο, φυσικά και μπορεί. Η ηλικία δεν είναι το παν. Είναι πιο σημαντικό το πόσο θέλεις κάτι από την καρδιά. Φαίνεται ότι ο Φερνάντο είναι ακόμα νέος στην καρδιά. Για αυτόν τον λόγο, ο Αντρέτι πιστεύει ότι του έχει μείνει ακόμα λίγο σκοινί στη F1. Πραγματικά πιστεύω ότι έχει ακόμα μερικά καλά χρόνια για να είναι ανταγωνιστικός».