Ο Ράσελ και ο ρόλος της Mercedes για να αποφευχθούν τραγωδίες

Ο Τζορτζ Ράσελ

i

©Mercedes

Ο Ράσελ και ο ρόλος της Mercedes για να αποφευχθούν τραγωδίες

Δημήτρης Μπαλής 16:15 - 15.07.2023

Οι δοκιμές με λασπωτήρες για να μειώσουν το σπρέι νερού στους αγώνες.

Η Mercedes, η ομάδα που εδρεύει στο Μπράκλεϊ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή βοηθώντας το άθλημα να προοδεύσει.

Τις προηγούμενες ημέρες, οι οδηγοί περίμεναν δύο ώρες για να μπορέσουν να τρέξουν λόγω ανησυχιών σχετικά με την ορατότητα, αλλά μπόρεσαν να αλλάξουν σε ενδιάμεσα ελαστικά γα βρεγμένο δρόμο, σχεδόν αμέσως μετά την επανεκκίνηση για να μπορέσουν να τρέξουν.

«Όλα αυτά προέκυψαν μετά την Ιαπωνία πέρυσι με το σπρέι και την ορατότητα να είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για εμάς», δήλωσε ο διευθυντής της Ένωσης Οδηγών γκραν πρι, Τζορτζ Ράσελ, στα μέσα ενημέρωσης.

«Αν οδηγείτε μόνοι σας σε μια πίστα, δεν υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τα ελαστικά για βρεγμένο οδόστρωμα που έχουμε, αλλά υπάρχει όταν έχετε 20 αυτοκίνητα στη σειρά. Θυμάμαι στον ιαπωνικό αγώνα πέρυσι, οι μισοί οδηγοί δεν ήταν καν στην ευθεία, επειδή δεν μπορούσες να δεις 50 μέτρα μπροστά σου. Προφανώς, ήταν μια τραγωδία αυτό που συνέβη στο Σπα (θάνατος Ντιλάνο φαν’τ Χοφ) και αυτό, κατά τη γνώμη μου, ήταν λόγω του σπρέι και της ορατότητας», πρόσθεσε ο Ράσελ.

«Στη Mercedes βοηθάμε στο σχεδιασμό αυτών των πιθανών λασπωτήρων που ελπίζουμε να μειώσουν τον ψεκασμό. Θα απαιτηθεί αρκετός χρόνος για να μπορέσουμε να φτάσουμε στην κορυφή και να καταλάβουμε ακριβώς ποιο είναι το αποτέλεσμα και πόσο γρήγορα μπορούμε να εφαρμόσουμε κάτι, αλλά υπάρχουν τόσοι πολλοί παράγοντες που παίζουν ρόλο. Είμαι περήφανος που ως ομάδα συμμετέχουμε στη διαμόρφωση του μέλλοντος ασφάλειας για το άθλημα», είπε ο Ράσελ.

Ο Βρετανός οδηγός της Mercedes είναι πολύ ευαισθητοποιημένος σε θέματα ασφάλειας και ειδικά από τη θέση του στην Ενωση προσπαθεί όλοι οι οδηγοί να είναι σύμφωνοι προς μία κατεύθυνση.

Tags: