«Στηρίζει» Red Bull και όχι Χάμιλτον ο Μπότας

Βάλτερι Μπότας - Λιούις Χάμιλτον

i

©Sauber media

«Στηρίζει» Red Bull και όχι Χάμιλτον ο Μπότας

Δημήτρης Μπαλής 09:05 - 14.07.2023

Ο άλλοτε «ομόσταβλος» του Λιούις Χάμιλτον στη Mercedes, δεν συμφωνεί με τον Βρετανό για το πότε μια ομάδα έχει το δικαίωμα να ξεκινήσει την ανάπτυξη του επόμενου μονοθεσίου της.

Μπορεί να πέρασε πέντε χρόνια στη Mercedes μαζί με τον Λιούις Χάμιλτον, βοηθώντας τον πάρα πολλές φορές, ο Βάλτερι Μπότας, όμως, διαφωνεί με τον Βρετανό σχετικά με το πότε μια ομάδα μπορεί να ξεκινήσει τη μελέτη του επόμενου αγωνιστικού της αυτοκινήτου. Ο Χάμιλτον είχε τονίσει πως θα πρέπει να οριοθετήσει μια ημερομηνία η FIA, κάτι που δεν βρίσκει σύμφωνο των Φινλανδό.

Ο Μπότας από την πλευρά του θεωρεί πως η Red Bull αξίζει να χαρεί τις επιτυχίες της, δίχως περιορισμούς, καθώς είτε έτσι είτε αλλιώς, τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει. «Πιστεύω πως το αξίζουν. Έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά με το αυτοκίνητο. Δείχνουν να έχουν μια δυνατή ομάδα γενικότερα. Δεν βρίσκω τον λόγο να μπει όριο σε κάποιον. Με τους υπάρχοντες κανονισμούς, αν κερδίσεις το πρωτάθλημα των κατασκευαστών, ήδη έχεις μειωμένο χρόνο στην αεροδυναμική σήραγγα», ανέφερε ο Φινλανδός οδηγός της Alfa Romeo και συνέχισε.

«Άρα, μακροπρόθεσμα, αυτό σταθεροποιεί τα πράγματα. Είναι η φύση του σπορ. Πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν ομάδες που θα κυριαρχούν. Όποιος κατασκευάζει το καλύτερο αυτοκίνητο, το αξίζει».

Τι ήταν, όμως, αυτό που είπε ο Χάμιλτον, αναγκάζοντας τον Μπότας να προβεί σε αυτές τις δηλώσεις; Ο Βρετανός θεωρεί πως αν η FIA οριοθετήσει την ημερομηνία που οι ομάδες μπορούν να ξεκινήσουν την ανάπτυξη του επόμενου μονοθεσίου τους, τότε δεν θα έχει καμία προβάδισμα και όλες θα ξεκινούν από το «μηδέν».

«Θα είχε κάποιο νόημα αν η ημερομηνία καθοριζόταν την 1η Αυγούστου. Αυτό πρέπει να κάνει η FIA. Ας πούμε για παράδειγμα πως αρχίζεις τη σεζόν και γνωρίζεις πως έχεις ένα κακό αυτοκίνητο. Δεν μπορείς τότε να πεις πως θα σταματήσεις την εξέλιξή του και θα ρίξεις όλα τα χρήματα που έχεις για την ανάπτυξη του επόμενου και να έχεις προβάδισμα», σημείωσε ο Χάμιλτον.

Tags: