Ο Πέρες παραδέχεται πως ο τίτλος έχει κριθεί

Ο Σέρχιο Πέρες στο σόου της Red Bull στη Μαδρίτη το Σάββατο 15 Ιουλίου

i

©redbullcontentpool

Ο Πέρες παραδέχεται πως ο τίτλος έχει κριθεί

Δημήτρης Μπαλής 09:15 - 17.07.2023

Ο Μεξικανός βρίσκεται 99 πόντους πίσω από τον Μαξ Φερστάπεν και πλέον δεν μπορεί να τρέφει ελπίδες για το πρωτάθλημα στους οδηγούς.

Είναι η πρώτη φορά που ο Σέρχιο Πέρες κάνει λόγο πως το πρωτάθλημα των οδηγών έχει ήδη κριθεί. Κι όμως, τα πράγματα μετά τους τέσσερις πρώτους αγώνες της σεζόν δεν ήταν έτσι, αφού ο Μεξικανός βρισκόταν μόλις έξι πόντους πίσω από τον Μαξ Φερστάπεν. Όλα έδειχναν πως η μάχη για τον τίτλο θα ήταν σκληρή, αλλά μετά άλλαξαν όλα.

Από το γκραν πρι στο Μαϊάμι, ο Πέρες έχει κερδίσει ένα βάθρο, ενώ δεν έχει καταφέρει να προκριθεί στο Q3 για πέντε σερί αγώνες. Την ίδια ώρα, ο Ολλανδός της Red Bull έχει έξι πολ ποζίσιονς και ισάριθμες νίκες, που τον έχουν βοηθήσει να ξεφύγει κατά 99 πόντους στη μάχη του πρωταθλήματος.

Ήταν φυσικό κι επόμενο λοιπόν για τον Πέρες, να παραδεχτεί για πρώτη φορά φέτος πως το πρωτάθλημα έχει κριθεί, καθώς είναι αδύνατον να κλείσει μια τέτοια μεγάλη διαφορά.

«Στη Formula 1, αυτό που μετράει είναι τί θέση θα έχεις μετά το γκραν πρι στο Άμπου Ντάμπι. Δεν βρίσκομαι δεύτερος στη βαθμολογία ως εκ θαύματος, έχω κερδίσει αγώνες, είχα κάποιους κακούς, αλλά όλα είναι μπροστά μας. Στόχος μου τώρα είναι να τερματίσω οπωσδήποτε δεύτερος και το μόνο που σκέφτομαι, είναι η Ουγγαρία», ανέφερε στο περιθώριο της εκδήλωσης της Red Bull στη Μαδρίτη και όταν ρωτήθηκε για τους Κάρλος Σάινθ και Φερνάντο Αλόνσο, φάνηκε να τους εκτιμά ιδιαίτερα.

«Ο Φερνάντο αποτελεί τη μεγάλη έκπληξη φέτος, έχει κάνει μεγάλη πρόοδο, αλλά και η McLaren πήγε πολύ καλά στον τελευταίο αγώνα. Όλοι είναι πιο κοντά με τους νέους κανονισμούς, ο Κάρλος είναι σπουδαίος οδηγός, όπως και ο Φερνάντο. Δεν υπάρχει λόγος να τους συγκρίνουμε και η Ισπανία θα πρέπει να χαρεί αυτές τις στιγμές γιατί ίσως στο μέλλον να μην υπάρξει ξανά κάτι παρόμοιο».

Tags: