Ο Ζου πρώτος Κινέζος πρεσβευτής των Special Olympics

Ο Ζου πρώτος Κινέζος πρεσβευτής των Special Olympics

Δημήτρης Μπαλής 16:35 - 16.07.2023 / Ανανεώθηκε: 16:42 - 16.07.2023

Σημαντικός ρόλος για τον Κινέζο οδηγό της Alfa Romeo στην F1.

«Είναι τεράστια τιμή να γίνω Παγκόσμιος Πρεσβευτής των Special Olympics», δήλωσε ο Ζου. «Πρόσφατα γνώρισα και παρακολούθησα πολλούς αθλητές από όλο τον κόσμο να αγωνίζονται. Το να μάθω περισσότερα για το πάθος τους για το άθλημά τους και να δω τη φιλία και τη ζεστασιά που δείχνουν στους Special Olympics ήταν κάτι πρωτόγνωρο. Όλοι αξίζουν το δικαίωμα να λάμψουν και να εκπληρώσουν τις δυνατότητές τους και είμαι ενθουσιασμένος που γίνομαι μέρος ενός τόσο σπουδαίου κινήματος αθλητισμού», σημείωσε ο Κινέζος οδηγός της Alfa Romeo στην F1.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε τον Ζου Γκιανού ως Παγκόσμιο Πρεσβευτή, καθώς μαζί διαδίδουμε την ευαισθητοποίηση σχετικά με τον βαθύ αντίκτυπο που μπορούν να έχουν τα αθλήματα στην προώθηση της γνήσιας κοινωνικής ένταξης», δήλωσε η CEO της Special Olympics International, Μαίρη Ντέιβις.

«Μοιραζόμαστε το όραμά του να συμβάλει στη δημιουργία ενός κόσμου όπου η συμμετοχικότητα δε γνωρίζει σύνορα, καθοδηγούμενη από το ενωτικό πνεύμα του αθλητισμού», τόνισε.

Ο Ζου βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 16η θέση στο Πρωτάθλημα Οδηγών F1 με τέσσερις βαθμούς από τους δέκα πρώτους αγώνες του 2023.

Tags: