O «χρυσός στόχος» του Ρικιάρντο για το… 2025

Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο ανάμεσα σε Φερστάπεν και Πέρες

i

©redbullcontentpool

O «χρυσός στόχος» του Ρικιάρντο για το… 2025

Δημήτρης Μπαλής 15:11 - 18.07.2023

Ο Αυστραλός οδηγός επιστρέφει στο γκριντ της Formula 1 με την AlphaTauri, από τον αγώνα της Ουγγαρίας.

Το όνομα του Ντάνιελ Ρικιάρντο, η αγωνιστικότητά του και το ήθος του, θέτουν τον Αυστραλό οδηγό στην επικαιρότητα.

Η απόφαση της Red Bull να τον δανείσει στην θυγατρική της ομάδα AlphaTauri (έδιωξε τον Νικ ντε Βρις) για το υπόλοιπο της σεζόν, αρχής γενομένης από το γκραν πρι της Ουγγαρίας, το ερχόμενο τριήμερο, αφήνει πολλά περιθώρια για το μέλλον.

Ο διευθυντής της Red Bull, Κρίστιαν Χόρνερ, πιστεύει ότι ο «χρυσός στόχος» του Ρικιάρντο είναι να επιστρέψει στην ομάδα μέχρι το 2025.

Ο Αυστραλός πέρασε το πρώτο μέρος της χρονιάς στο περιθώριο ως δοκιμαστικός και εφεδρικός οδηγός για τη Red Bull, αφού συμφώνησε να τερματίσει νωρίς το συμβόλαιό του με τη McLaren.

Ο Αυστραλός επιδιώκει να επιστρέψει σε μια κορυφαία ομάδα, έχοντας προηγουμένως δηλώσει ότι δεν θα ενταχθεί σε μια ομάδα που δεν είναι ικανή να κερδίσει αγώνες.

Ο Χόρνερ ισχυρίζεται ότι επιδιώκει να επιστρέψει στη Red Bull στο εγγύς μέλλον.

«Τον έχουμε δανείσει στην AlphaTauri μέχρι το τέλος της χρονιάς, προφανώς οι οδηγοί μας θα είναι οι Μαξ και Τσέκο ξανά του χρόνου, αλλά είναι πάντα καλό να έχουμε ταλέντο στο αποθεματικό», είπε ο Χόρνερ στο podcast της F1 Nation.

«Πηγαίνοντας στην AlphaTauri, νομίζω ότι είναι η καλύτερη επιλογή του για να δηλώσει την επιστροφή του το 2025».

«Από τη σκοπιά της Red Bull Racing, η πιο ενδιαφέρουσα επιλογή για μένα ήταν να δω την απόδοση του Ντάνιελ. Αυτή ήταν η απόφαση που πάρθηκε, όλα έγιναν αρκετά γρήγορα και εδώ είναι για το γκρα πρι της Ουγγαρίας», ανέφερε ο Χόρνερ.

Πάντως, επειδή όλα είναι ρευστά, ο Πέρες με 99 πόντους πίσω από τον συμπαίκτη του Μαξ Φερστάπεν, κινδυνεύει να χάσει και τη δεύτερη θέση στη βαθμολογία των οδηγών. Ετσι, η επαναδραστηριοποίηση του Ρκιάρντο, όπως και να το κάνουμε, ασκεί περαιτέρω πίεση στον Μεξικανό.

Αναφερόμενος στην πρώτη του θητεία στην AlphaTauri ο Ρικιάρντο εξήγησε: «Αισθάνομαι όπως όταν εργαζόμουν στην οικογένεια της Red Bull. Αν έχετε αποτελέσματα, τότε θα συνεχίσουμε να σας πιέζουμε, θα συνεχίσουμε να σας πιέζουμε. Αυτή είναι πραγματικά η νοοτροπία.»

«Ξέρω ότι ήταν δύσκολο για την ομάδα να πετύχει βαθμούς φέτος. Για να πιέσουμε αυτό το αυτοκίνητο και να προσπαθήσουμε να μπούμε στο top 10, αυτό θα έκανε τους πάντες αρκετά ικανοποιημένους και ενθουσιασμένους», είπε.

Tags: