Ο Ράσελ ταχύτερος στα πρώτα της Ουγγαρίας – διέλυσε και πάλι τη Red Bull ο Πέρες (vid)

Ο Τζόρτζ Ράσελ

Ο Ράσελ ταχύτερος στα πρώτα της Ουγγαρίας – διέλυσε και πάλι τη Red Bull ο Πέρες (vid)

Δημήτρης Μπαλής 16:02 - 21.07.2023 / Ανανεώθηκε: 16:09 - 21.07.2023

Με βροχή τα πρώτα δοκιμαστικά στην Ουγγαρία, στο μεγαλύτερο μέρος της πρώτης ωριαίας διαδικασίας.

Στην Ουγγαρία έχει μεταφερθεί στο σκηνικό της Formula 1, για το 11ο γκραν πρι της χρονιάς.

Σήμερα, στο πρώτο σκέλος των ελεύθερων δοκιμαστικών, στη διάρκεια της μιας ώρας, η διαδικασία ξεκίνησε με στεγνό οδόστρωμα όμως στη συνέχεια έβρεξε.

Μόλις στο πρώτο πεντάλεπτο, πριν πιάσει η βροχή, βγήκε κόκκινη σημαία και σταμάτησε η διαδικασία επειδή ο Σέρχιο Πέρες, έκανε ένα ακόμα λάθος, από τα πολλά φέτος, πάτησε άτσαλα εκτός πίστας και το μονοθέσιο της Red Bull έκανε τετ-α-κε βγαίνοντας εκτός πίστας και πέφτοντας στις μπαριέρες. Ο Πέρες διέλυσε το μπροστινό αριστερό μέρος του μονοθεσίου, με αποτέλεσμα οι μηχανικοί του να έχουν πολλή δουλειά ώστε να το ετοιμάσουν για τις απογευματινές δοκιμές.

Ο Τζορτζ Ράσελ ήταν ο ταχύτερος. Ο οδηγός της Mercedes έκανε στο τέλος τον καλύτερο χρόνο στα 60 λεπτά δοκιμών και ήταν μόλις 0,359 δευτερόλεπτα πιο γρήγορος από τον Οσκαρ Πιάστρι της McLaren.

Ο Λανς Στρολ ήταν τρίτος με την Aston Martin μπροστά από τη δεύτερη McLaren του Λάντο Νόρις, επιβεβαιώνοντας ότι η McLaren βρίσκεται σε ανοδική πορεία και έχει δουλέψει πολύ γι αυτό.

Ο Φερνάντο Αλόνσο ήταν πέμπτος ταχύτερος μπροστά από τους Βάλτερι Μπότας και Σαρλ Λεκλέρ, με τους Ζου Γκουανγιού, Λόγκαν Σάρτεντ και Νίκο Χούλκνμπεργκ να συμπληρώνουν την πρώτη 10άδα σε μη αντιπροσωπευτικές συνθήκες.

Ο Μαξ Φερστάπεν βγήκε για λίγο στην πίστα, όμως επέστρεψε αμέσως και δεν έκανε χρόνο, κάτι που ακολούθησε και ο Λιούις Χάμιλτον με τη δεύτερη Mercedes.

Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο στην επανεμφάνισή του σε αγώνα, ήταν 14ος με την AlphaTauri, πίσω από τον Αλμπον με τη Williams και τον ομόσταβλό του Γιούκι Τσουνόντα.

Στις 6 ελληνική ώρα, θα ξεκινήσει η δεύτερη περίοδος των ελεύθερων δοκιμών μιας ώρας και περιμένουμε να δούμε σε τι συνθήκες θα γίνουν. Αν είναι στεγνή η άσφαλτος, οι οδηγοί θα χρησιμοποιήσουν λιγότερα ελαστικά, στην προσπάθεια της Pirelli να μειώσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα.

Tags: