Πρώην οδηγός της F1 εγκαταλείπει τους αγώνες για να σπουδάσει MBA

Πρώην οδηγός της F1 εγκαταλείπει τους αγώνες για να σπουδάσει MBA

Ο Καναδός πιλότος Νίκολας Λατίφι ανακοίνωσε τα επόμενα βήματά του μετά την αποχώρησή του από τη Formula 1 στο τέλος της σεζόν του 2022 μετά το πέρας του με την Williams.

Ο πρώην οδηγός της F1, Νίκολας Λατίφι, αποκάλυψε ότι θα κάνει μια «εντελώς διαφορετική» καριέρα μετά την αποχώρησή του από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο 28χρονος δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ένα χρόνο μετά την αποχώρησή του από την ομάδα της Williams, όπου στο παρελθόν ήταν ομόσταβλος με τον οδηγό της Mercedes, Τζορτζ Ράσελ. 

Έχοντας διατηρήσει χαμηλό προφίλ μετά την αποχώρησή του από τη F1, ο Λατίφι αποφάσισε ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή να ενημερώσει τους θαυμαστές του για τα σχέδιά του για το μέλλον. Σε μια κίνηση που έχει εκπλήξει τον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ο Λατίφι έσπασε τη σιωπή του στα social media με την πρώτη του ανάρτηση μετά από πέντε μήνες. 

Ο Καναδός οδηγός ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να εγγραφεί στο MBA του London Business School. γράφοντας: «Αποφάσισα πολύ νωρίς μέσα στη χρονιά ότι δεν θα έχω αγωνιστικά σχέδια για το 2023. Σίγουρα ένιωθα πολύ περίεργα που δεν είχα την ίδια ρουτίνα που είχα για πάνω από τη μισή μου ζωή.

Γνωρίζοντας ότι δεν θα ήμουν πίσω από το τιμόνι ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου φέτος, προφανώς είχα αρχίσει να σκέφτομαι τι θα μπορούσε να είναι το επόμενο βήμα για μένα, είτε αυτό περιελάμβανε αγώνες είτε κάτι εντελώς διαφορετικό. Αποφάσισα ότι για το άμεσο μέλλον, ήθελα να αφιερώσω λίγο χρόνο και να ακολουθήσω μια διαφορετική οδό και να επικεντρωθώ σε άλλο μονοπάτι. 

Μεγαλώνοντας, πάντα είχα έντονο ενδιαφέρον για τον κόσμο των επιχειρήσεων και πάντα έλεγα ότι ήταν κάτι που θα είχα σπουδάσει στο πανεπιστήμιο αν δεν είχα ακολουθήσει την αγωνιστική πορεία. Έχοντας αυτό κατά νου, και γνωρίζοντας ότι μπορεί να κάνω ένα διάλειμμα από τους αγώνες, αποφάσισα ότι θέλω να πάρω ένα πτυχίο MBA και να επικεντρωθώ σε κάτι που θα αλλάξει την επόμενη φάση της ζωής μου. Ένα MBA ήταν πάντα κάτι που είχα σκεφτεί να κάνω στη ζωή μου μετά τους αγώνες, ακόμα κι αν αυτό ήταν στα τέλη της δεκαετίας των 30 μου και στις αρχές των 40 μου.»

Θυμίζουμε ότι ο Λατίφι συμμετείχε σε 61 αγώνες της F1 με τη Williams, με το καλύτερο αποτέλεσμα στην καριέρα του να είναι η 7η θέση στο γκραν πρι της Ουγγαρίας του 2021. Στο τέλος του περασμένου έτους ο Κανσδός οδηγός έχασε τη θέση του στο grid της F1 από τον Αμερικανό Λόγκαν Σάρτζεντ.