Και τελικά... βάθρο για τον Αλόνσο – Οι αγωνοδίκες ανέτρεψαν την αρχική τους απόφαση

Ο Φερνάντο Αλόνσο έχοντας πίσω του τον Σέρχιο Πέρες στο ξεκίνημα του αγώνα στην Τζέντα

i

©Pirelli

Και τελικά... βάθρο για τον Αλόνσο – Οι αγωνοδίκες ανέτρεψαν την αρχική τους απόφαση

Δημήτρης Μπαλής 09:39 - 20.03.2023 / Ανανεώθηκε: 09:46 - 20.03.2023

Ο Ισπανός χαμογέλασε ξανά καθώς κατάφερε τελικά το 100ό του βάθρο στη μεγάλη του καριέρα.

Τελικά, οι φωτογραφίες και τα βίντεο από το βάθρο των νικητών στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, θα μείνουν ως έχουν.

Η γεύση της σαμπάνιας που δοκίμασε ο Αλόνσο, αμέσως μετά την απονομή των τροπαίων, έχοντας τερματίσει στην 3η θέση, αρχικά ήταν γλυκιά. Πριν, όμως, καταπιεί και την τελευταία γουλιά, οι αγωνοδίκες τον τιμώρησαν με επιπλέον 10 δευτ. ποινή, πέραν των 5 δευτ. που είχε δεχθεί στην αρχή του αγώνα, για λανθασμένη θέση στην εκκίνηση, με αποτέλεσμα να του βγει ξινή η γεύση.

Όμως, τελικά, ώρες αργότερα, οι αγωνοδίκες πήραν πίσω την απόφασή τους για τα 10 δευτ. ποινής, που έριχναν τον Ισπανό οδηγό της Aston Martin στην 4η θέση, με αποτέλεσμα να ανακτήσει τη θέση και τους βαθμούς και εν τέλει να πανηγυρίσει το 100ό βάθρο στην καριέρα του.

Είναι οριστικό: η τελική γεύση της σαμπάνιας είναι γλυκιά!

Για την ιστορία, ο Αλόνσο για να εκτίσει τα 5 δευτ. της αρχικής ποινής, μπήκε στα πιτς. Εκεί, οι μηχανικοί περίμεναν 5 δευτ. πριν πιάσουν δουλειά στο μονοθέσιο AMR23 και αλλάξουν ελαστικά.

Στη συνέχεια και αφού είχε ολοκληρωθεί ο αγώνας, οι αγωνοδίκες θεώρησαν ότι σε αυτά τα 5 δευτ. ένας μηχανικός ακουμπούσε το μονοθέσιο με τον γρύλο, κάτι που δεν επιτρεπόταν.

Ωρες αργότερα και αφού η Aston Martin άσκησε έφεση κατά της απόφασης να τιμωρηθεί ο Αλόνσο με 10 δευτ. που τον άφηναν εκτός βάθρου, οι αγωνοδίκες αναθεώρησαν την απόφασή τους, εξηγώντας:

«Δεν υπήρχε σαφής κανονισμός για να βασιστεί κανείς και να καθορίσει ότι αν ένας γρύλος ακουμπούσε ένα αυτοκίνητο θα ισοδυναμούσε με εργασία στο αυτοκίνητο… Υπό τις συνθήκες αυτές, θεωρήσαμε ότι η αρχική μας απόφαση να επιβάλουμε ποινή στο Car 14 έπρεπε να ανατραπεί και το πράξαμε αναλόγως.»

Τέλος καλό, όλα καλά. Και εις άλλα με υγεία, που λέμε!

Tags: