Στο στόχαστρο κορυφαίων ομάδων ο Άλμπον

Άλεξ Άλμπον

i

©Photo by Clive Rose/Getty Images

Στο στόχαστρο κορυφαίων ομάδων ο Άλμπον

Άγγελος Φραγκισκάτος 19:12 - 22.01.2024 / Ανανεώθηκε: 19:12 - 22.01.2024

Ο Άλεξ Άλμπον της Williams αναμένεται να αποτελέσει «μήλον της έριδος» για αρκετές ομάδες στο grid της Formula 1.

Ο Άλεξ Άλμπον φέρεται να θέλει να διακόψει το τρέχον συμβόλαιό του με τη Williams, που τον έχει στην ομάδα της Formula 1 μέχρι το 2025. 

Ο Ταϊλανδός οδηγός ήταν ένα από τα αστέρια της σεζόν του 2023, έχοντας εντυπωσιάσει με τη Williams, και έχει τραβήξει τα βλέμματα δύο ομάδων στο grid. Παρόλο που ο Άλμπον υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο με τη βρετανική ομάδα το 2022 και θα διαρκέσει έως το 2025, φέρεται να προσπαθεί να αποδεσμευθεί από το συμβόλαιό του.   

Ο Άλμπον έχει ήδη παραμείνει επιφυλακτικός σχετικά με τη δέσμευση του μέλλοντός του στη F1 στη Williams, ισχυριζόμενος ότι δεσμεύεται να μείνει μέχρι να «λήξει» το συμβόλαιό του με την ομάδα. 

Σύμφωνα με το ESPN, δύο ομάδες προσπάθησαν να τον βγάλουν από την τρέχουσα συμφωνία του για να οδηγήσει για αυτούς πέρυσι. Αρκετοί λέγεται επίσης ότι παρακολουθούν την κατάσταση καθώς αξιολογούν τα μελλοντικά σχέδια, με τον Άλμπον να χαρακτηρίζεται ως «μεγάλο μέρος του παζλ» για την αγορά οδηγών του 2024. Ο Άλμπον θα αγωνιστεί ξανά δίπλα στον Λόγκαν Σάρτζεντ στη Williams το 2024.   

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, οι Scuderia Ferrari και Audi φαίνεται να έχουν τον Ταϊλανδό στην κορυφή της λίστας τους. Στην ιταλική ομάδα ο Σαρλ Λεκλέρ και ο Κάρλος Σάινθ βρίσκονται στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου τους και φαίνεται πως είναι ξεκάθαρο πως ο πρώτος έχει προτεραιότητα. 

Αντίθετα και η παραμονή του Ισπανού πιλότου στην ομάδα του Μαρανέλο φαίνεται να είναι αρκετά πιθανή. Από την άλλη πλευρά η Audi έχει συνδεθεί με πολλούς πιλότους του grid, έχοντας ως σκοπό να επιλέξουν έναν όνομα από το «πάνω ράφι».