Νέο πολυετές συμβόλαιο του Άλισον με τη Mercedes

Τζέιμς Άλισον

i

©Mercedes

Νέο πολυετές συμβόλαιο του Άλισον με τη Mercedes

Η Mercedes προχώρησε σε μία πολύ σημαντική κίνηση την Πέμπτη (18/1), ανανεώνοντας το συμβόλαιο του τεχνικού διευθυντή της ομάδας, Τζέιμς Άλισον.

Λίγες ημέρες αφότου ο Τότο Βολφ υπέγραψε νέο τριετές συμβόλαιο με τη Mercedes και θα παραμείνει στη θέση του επικεφαλής, ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας της Formula 1, Τζέιμς Άλισον, έβαλε την υπογραφή του σε μακροχρόνια επέκταση συμβολαίου με τη γερμανική ομάδα. 

Ο 55χρονος εντάχθηκε στη Mercedes το 2017 ως τεχνικός διευθυντής και από αυτό το πόστο είδε την ομάδα να κατακτά τέσσερα πρωταθλήματα οδηγών (με τον Λιούις Χάμιλτον) και πέντε τίτλους κατασκευαστών. 

Το 2021 θέλησε να κατεβάσει λίγο τους ρυθμούς του και πέρασε στο ρόλο του Διευθύνοντος Τεχνικού Συμβούλου, αφήνοντας την ηγεσία στα χέρια του Μάικ Έλιοτ.

Η Mercedes έχει περάσει μια δύσκολη διετία το διάστημα 2022-23, κατά την οποία έχει πανηγυρίσει μόλις μία νίκη (με τον Τζορτζ Ράσελ στο Σάο Πάουλο το 2022). 

©Mercedes

Αυτό το χειμώνα η γερμανική ομάδα επιδιώκει να ακολουθήσει μια διαφορετική τεχνική κατεύθυνση σε σχέση με αυτή που πήρε ενόψει των αλλαγών στους κανονισμούς του 2022, με την ελπίδα ότι θα επιστρέψει στο δρόμο των επιτυχιών. 

Για την ανανέωση της συνεργασίας της Mercedes με τον Άλισον, ο επικεφαλής και CEO της, Τότο Βολφ, δήλωσε: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος πως ο Τζέιμς θα αφοσιωθεί μακροπρόθεσμα στη Mercedes. Για να το πω απλά, είναι ο πιο εντυπωσιακός τεχνικός ηγέτης στη Formula 1. To πνεύμα του μονομάχου, οι γνώσεις του, η εμπειρία του και η αποφασιστικότητα του τον κάνουν καλύτερο από κάθε άλλο. 

Η επιρροή που είχε αυτά τα χρόνια είναι μεγάλη. Το πιο σημαντικό όμως είναι πως ο Τζέιμς είναι ένας πραγματικός φίλος που μπορείς να στηριχθείς πάνω του, όχι μόνο στις επιτυχίες, αλλά και στις δύσκολες στιγμές. Ανυπομονώ να συνεχίσω να δουλεύω μαζί του».