«Καρφιά» Στάινερ για Haas: «Χωρίς εμένα δεν θα ήταν πια στη Formula 1»

Γκίντερ Στάινερ

i

©Haas

«Καρφιά» Στάινερ για Haas: «Χωρίς εμένα δεν θα ήταν πια στη Formula 1»

Άγγελος Φραγκισκάτος 20:38 - 16.01.2024 / Ανανεώθηκε: 21:27 - 16.01.2024

Ο Γκίντερ Στάινερ μίλησε για πρώτη φορά μετά την απομάκρυνσή του από τη θέση του επικεφαλής της Haas.

Ο Γκίντερ Στάινερ έκανε τη πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά την απομάκρυνσή του από τη θέση του επικεφαλής στη Haas

Ο Ιταλοαμερικανός τεχνικός μίλησε στο Sky Sports F1 για το «διαζύγιό» του με την αμερικανική ομάδα, ενώ τόνισε πως «χωρίς εμένα η Haas δεν θα ήταν πια στη Formula 1».

«Προφανώς κανείς μας δεν ήταν χαρούμενος με τα αποτελέσματα του 2023 αλλά δεν περίμενα να συμβεί ότι συνέβη. Ήξερα πως ερχόταν η ώρα της ανανέωσης του συμβολαίου μου και πάντα υπάρχει η πιθανότητα αυτό να μη συμβεί. Ήμουν στην Ιταλία, στις διακοπές Χριστουγέννων και μου τηλεφώνησε ανάμεσα στα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά», είπε αρχικά ο Στάινερ.

Στη συνέχεια, ο τέως επικεφαλής της Haas από το Μεράνο, αναφέρθηκε στις διαφωνίες που είχαν με τον ιδιοκτήτης της ομάδας, Τζιν Χάας, σχετικά με τις επενδύσεις που θεωρούσε απαραίτητες. 

«Κοιτώντας τις άλλες ομάδες απ’ όταν είχαμε την εισαγωγή του budget cap, πολλές ομάδες, όλες, επένδυσαν σε εγκαταστάσεις. Δεν ξόδευαν λοιπόν λεφτά, έκαναν επένδυση και αξιοποιούσαν το budget cap με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Κάποιες άλλες ομάδες ξεκίνησαν μάλιστα νωρίς, το 2020, το 2021. 

©Haas

Έβλεπα τι συνέβαινε και πρότεινα τι θα έπρεπε να κάνουμε κι εμείς. Νομίζω πως χωρίς εμένα το 2020, η Haas δεν θα ήταν πια στην F1. Όμως η ομάδα ανήκει στον Τζιν Χάας άρα μπορεί να κάνει ότι θέλει. Δεν μπορώ να τον κατηγορήσω για κάτι. Ή καλύτερα, το να τον κατηγορήσω δεν θα είχε νόημα. Αυτός παίρνει τις αποφάσεις», σχολίασε ο 58χρονος.

Ο Στάινερ ρωτήθηκε και σχετικά με το αν μπορεί να έπαιξε το ρόλο της η τεράστια δημοσιότητα που πήρε ο ίδιος μέσω του ντοκιμαντέρ του Netflix, «Formula 1: Drive to Survive». Και έδωσε μία ενδιαφέρουσα διάσταση στο θέμα: «Δεν πίστευα πως μπορεί να επηρεάζει τα πράγματα αλλά σκεπτόμενος τώρα όσα συνέβησαν, μπορεί και να συνέβη αυτό. 

Όμως στο τέλος, αυτή η δημοτικότητα έδωσε στην ομάδα μεγάλη προβολή και έφερε καλούς χορηγούς, όπως η MoneyGram. Πάντα υπάρχουν θετικά και αρνητικά, σε κάθε συνεργασία. Δεν προσπαθούσα να γίνω celebrity, απλά συνέβη. Δεν ξύπνησα ένα πρωί με αυτό το στόχο. Κάθε πρωί ξυπνούσα για να πάω για δουλειά. Όμως πιστεύω πως όλα αυτό βοήθησε την ομάδα, χωρίς αυτό ίσως να είχε καταρρεύσει νωρίτερα».