Mercedes και Alpine ανακοίνωσαν τις ημερομηνίες παρουσίασης των μονοθεσίων τους

Mercedes και Alpine

i

©Photo by Gongora/NurPhoto via Getty Images

Mercedes και Alpine ανακοίνωσαν τις ημερομηνίες παρουσίασης των μονοθεσίων τους

Άγγελος Φραγκισκάτος 21:36 - 15.01.2024 / Ανανεώθηκε: 21:39 - 15.01.2024

Mercedes και Alpine ανακοίνωσαν ημερομηνίες παρουσίασης των νέων μονοθεσίων τους εν όψει του 2024 για τη Formula 1.

Η Mercedes και η Alpine έγιναν οι πιο πρόσφατες ομάδες της Formula 1 που ανακοίνωσαν τις ημερομηνίες παρουσίασης των μονοθεσίων τους για το 2024. 

Η Mercedes W15 θα παρουσιαστεί στο Σίλβερστον την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου - ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, η οποία θα μεταδοθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της γερμανικής ομάδας. Επίσης αναμένεται να πραγματοποιήσει το shakedown μετά την παρουσίαση ώστε να πάρει τα πρώτα δεδομένα από το νέο της δημιούργημα. 

Παράλληλα, η Alpine επιβεβαίωσε ότι θα πραγματοποιήσει την παρουσίαση της φετινής σεζόν των αγωνιστικών της προγραμμάτων σε Formula 1 και WEC (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής) στις 7 Φεβρουαρίου. 

Η Alpine θα αποκαλύψει και το χρωματισμό του hypercar της για το WEC, καθώς και την πλήρη οδηγική της σύνθεση, μέλος της οποίας αποτελεί και ο Μικ Σουμάχερ. Ο Γερμανός οδηγός οποίος θα συνδυάσει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις με το ρόλο του οδηγού δοκιμών την ομάδα F1 της Mercedes.

Οδηγοί της γαλλικής ομάδας στη Formula 1 παραμένουν οι Έστεμπαν Οκόν και Πιερ Γκασλί, ενώ στο WEC οι πιλότοι θα είναι οι: Νικολά Λαπιέρ, Φρέντιναντ Χάμπσμπεργκ, Πολ-Λουπ Σατάν, Ματιέ Βαξιβιέ και Σαρλ Μιλέσι.