Ο Χέλμουτ Μάρκο ανανέωσε με τη Red Bull για τα επόμενα δύο χρόνια

Χέλμουτ Μάρκο

i

©Red Bull

Ο Χέλμουτ Μάρκο ανανέωσε με τη Red Bull για τα επόμενα δύο χρόνια

Άγγελος Φραγκισκάτος 14:25 - 11.01.2024 / Ανανεώθηκε: 14:25 - 11.01.2024

Ο αγωνιστικός σύμβουλος της Red Bull, Χέλμουτ Μάρκο επέκτεινε το συμβόλαιο του με την αυστριακή ομάδα για τα επόμενα τρία χρόνια.

Το συμβόλαιο του αγωνιστικού συμβούλου Χέλμουτ Μάρκο με τη Red Bull έληγε στο τέλος της φετινής χρονιάς, αλλά υπέγραψε διετή ανανέωση για να παραμείνει στην πρωταθλήτρια ομάδα έως το τέλος του 2026.

Στο ρόλο του, ο Μάρκο υπήρξε μια σημαντική φυσιογνωμία στην ιστορία επιτυχίας της Red Bull, όχι μόνο ως αθλητικός σύμβουλος, αλλά και ως κινητήριος δύναμη για νέους οδηγούς στην ακαδημία και εξακολουθεί να είναι ένα άτομο με μεγάλη επιρροή στη Formula 1. 

Ερωτηθείς για το αν θα παραμείνει στη Red Bull, o Μάρκο δήλωσε: «Ναι, με τη θετική έννοια, όλα συνεχίζονται σύμφωνα με το σχέδιο. Εάν έλεγα “είναι τρελό τι απαιτείται από εμένα”, θα ήταν δύσκολο, αλλά εγώ λέω στον εαυτό μου: “H Αυστραλία είναι πολύ όμορφη και θέλω πραγματικά να ταξιδέψω στη Μελβούρνη. Από την Παρασκευή στις 11 το πρωί μέχρι την Κυριακή το βράδυ, κάνω τη δουλειά μου για τη Red Bull Racing και το απολαμβάνω».

Ο Μάρκο ήταν κοντινός φίλος του συνιδρυτή της Red Bull Ντίτριχ Μάτεσιτς και διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στις λήψεις αποφάσεων για την ομάδα της Formula 1. 

O Μάρκο δήλωσε για τη σχέση του με τον επικεφαλής της Red Bull, Κρίστιαν Χόρνερ: «Γνωριζόμαστε εδώ και 27 χρόνια και η σχέση μας είναι ανοιχτή και ξεκάθαρη όπως πάντα, τίποτα δεν έχει αλλάξει». 

Κυκλοφορούν φήμες πως ο Φερστάπεν εξέφρασε την επιθυμία του να παραμείνει ο Μάρκο στην ομάδα, καθώς έχει πολύ καλή σχέση μαζί του. Ο 80χρονος δεν είναι υπάλληλός των «ταύρων», αλλά συνεργάζεται με τη μητρική εταιρεία της Red Bull GmbH.