Ο Φερστάπεν θεωρεί απειλή τη McLaren για το 2024

Λάντο Νόρις, Μαξ Φερστάπεν και Όσκαρ Πιάστρι

i

©Red Bull

Ο Φερστάπεν θεωρεί απειλή τη McLaren για το 2024

Άγγελος Φραγκισκάτος 13:30 - 11.01.2024 / Ανανεώθηκε: 13:34 - 11.01.2024

Ο Μαξ Φερστάπεν θεωρεί ότι η McLaren θα αποτελέσει μία σημαντική απειλή για την ομάδα του το 2024.

Η McLaren δεν είχε σκοράρει μετά τους δύο πρώτους αγώνες πέρυσι, αλλά ένας τεχνικός ανασχηματισμός και ένα σημαντικό πακέτο αναβαθμίσεων στη μέση της σεζόν ώθησαν τους Λάντο Νόρις και Όσκαρ Πιάστρι στο βάθρο - και έτσι σχεδόν έφεραν μια νίκη (ο Πιάστρι νίκησε τον Αγώνα Σπριντ στο Κατάρ). 

Η McLaren κατάφερε να πάρει την 4η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών από την Aston Martin που είχε αντιδιαμετρική απόδοση το 2023, ξεκινώντας ισχυρά και τελειώνοντας τη χρονιά με φτωχά αποτελέσματα.

Δεδομένου του ρυθμού προόδου της βρετανικής ομάδας και του ανταγωνιστικού τέλους της χρονιάς, ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, Μαξ Φερστάπεν αισθάνεται ότι υπάρχει πιθανότητα η McLaren να είναι πολύ δυνατή εν όψει του 2024. 

Αξιολογώντας τη σεζόν που πέρασε και κοιτάζοντας μπροστά για την επόμενη σε μια εμφάνιση στο podcast της Red Bull Talking Bull, ο Ολλανδός είπε: «Ήμασταν η μοναδική ομάδα που ήταν αληθινά σταθερή σε απόδοση (σ.σ. το 2023). 

Πίσω μας υπήρχαν διαρκή σκαμπανεβάσματα, πότε ήταν μία ομάδα δεύτερη και πότε άλλη. Η μάχη ήταν πολύ στενή πίσω μας. Όλα θα εξαρτηθούν από το πόσο θα βελτιωθούν (σ.σ. τα μονοθέσια των ομάδων) κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

©McLaren/ Λάντο Νόρις και Όσκαρ Πιάστρι

«Ήμασταν η μοναδική ομάδα που ήταν αληθινά σταθερή σε απόδοση (σ.σ. το 2023). Πίσω μας υπήρχαν διαρκή σκαμπανεβάσματα, πότε ήταν μία ομάδα δεύτερη και πότε άλλη. Η μάχη ήταν πολύ στενή πίσω μας. Όλα θα εξαρτηθούν από το πόσο θα βελτιωθούν (σ.σ. τα μονοθέσια των ομάδων) κατά τη διάρκεια του χειμώνα. 

Εκείνη που πιστεύω ότι ήταν η πιο εντυπωσιακή πίσω μας, από το σημείο που ξεκίνησε μέχρι το σημείο που τερμάτισε, ήταν αναμφίβολα η McLaren. Και φαίνεται πως θα μπορεί να είναι πολύ του χρόνου. Κάθε χρονιά είναι λιγάκι διαφορετική. Εξαρτάται, επίσης, από το πόσο καλό θα είναι το αυτοκίνητο. Αλλά πιστεύω ότι βασίζεσαι λίγο και στην εμπειρία σου. 

«Έχεις ήδη ζήσει αρκετά στην καριέρα σου και στη F1 και ξέρεις πως αν θέλεις να διεκδικήσεις το πρωτάθλημα η πιο σημαντική παράμετρος είναι το αυτοκίνητο. Πέραν αυτού, οι επιδόσεις σου πρέπει να έχουν αρκετή σταθερότητα, και αυτό είναι κάτι που πρέπει να προσπαθείς να πετυχαίνεις ξανά και ξανά. Κάθε χρονιά προβάλλει μια καινούρια πρόκληση, για να προσπαθήσεις να το πετύχεις», κατέληξε ο πιλότος της Red Bull.