Ο Κομάτσου ανέλαβε με πάθος και «καρφιά» κατά του Στάινερ

Αγιάο Κομάτσου

i

©Photo by Qian Jun/MB Media/Getty Images

Ο Κομάτσου ανέλαβε με πάθος και «καρφιά» κατά του Στάινερ

Άγγελος Φραγκισκάτος 20:59 - 10.01.2024 / Ανανεώθηκε: 21:36 - 10.01.2024

Ο νέος επικεφαλής της Haas, Αγιάο Κομάτσου ανέλαβε με μεγάλο πάθος τον ρόλο του στην ομάδα, ενώ δεν έλειψε να πετάξει και τις δικές του σπόντες κατά του Γκίντερ Στάινερ.

Παρελθόν από τη θέση του επικεφαλής στη Haas μετά από μια δεκαετία αποτελεί ο Γκίντερ Στάινερ, όπως γνωστοποίησε σήμερα (10/1) η αμερικανική ομάδα, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι τη θέση του 58χρονου Ιταλού παίρνει ο Ιάπωνας Αγιάο Κομάτσου. 

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ιταλοαμερικανός ήταν ο πρώτος τον οποίο προσέλαβε ο ιδιόκτητης της ομάδας, Τζιν Χάας για να οργανώσει την ομάδα ενόψει της εισόδου στο σπορ το 2016. 

Ο Στάινερ αποχώρησε άμεσα από τη Haas, πληρώνοντας το... μάρμαρο για την εικόνα της ομάδας στη σεζόν του 2023, όπου κατετάγη δέκατη και τελευταία στο πρωτάθλημα κατασκευαστών συγκεντρώνοντας μόλις 12 βαθμούς. 

Το συμβόλαιό του Στάινερ έληγε στο τέλος του 2023 και ο Τζιν Χάας, επέλεξε να μην το ανανεώσει, καθώς οι δύο πλευρές είχαν διαφορετικό όραμα για το μέλλον. 

Ο 47χρονος αντικαταστάτης του, Αγιάο Κομάτσου, έχει συνεργαστεί με τη Haas από τότε που έκαναν το ντεμπούτο τους στη F1 το 2016, ξεκινώντας ως αρχιμηχανικός αγώνων και έφτασε να εργαστεί ως διευθυντής μηχανολογίας. 

Έχει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στη Formula 1, δουλεύοντας σε μηχανικούς και διοικητικούς ρόλους με την British American Racing, καθώς και μια μακρά θητεία στη Renault πριν ενταχθεί στη Haas

Στις πρώτες του δηλώσεις ως επικεφαλής της Haas, ο Κομάτσου έδειξε το πάθος του για τον νέο του ρόλο, ενώ δεν έλειψε να πετάξει και τις δικές του σπόντες κατά του Στάινερ (όσον αφορά τα αποτελέσματα της ομάδας).

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που έχω τη δυνατότητα να γίνω επικεφαλής στη Haas F1 Team. Είμαι στην ομάδα από το 2016 και έχω έντονο πάθος για να πετύχουμε στη Formula 1. Ανυπομονώ να ηγηθώ του πρότζεκτ και των διάφορων ανταγωνιστικών τμημάτων εντός της ομάδας για να διασφαλίσω πως: Θα χτίσουμε μια νέα δομή που θα οδηγήσει σε βελτιωμένη απόδοση στην πίστα», ανέφερε ο Κομάτσου.